Egytől egyig: Real Madrid – Atlético Madrid (1-0)

A hétközi kupameccs után a Real Madridnak egy sokkal komolyabb feladattal kellett szembenéznie, ugyanis a városi rivális Atlético Madridot fogadta a Santiago Bernabéu stadionban. Simeone gárdája az utóbbi időben gyengén muzsikált, így jó előjelekkel indulhatott neki a mérkőzésnek a királyi gárda. Jöjjenek a pontok!

Csapatok

Real Madrid (7)
Ez jó mulatság, férfimunka volt! Előzetes várakozásaim ellenére egy taktikus, éppen csak megnyert meccset kaptunk. Zidane felküldte a korábban már alkalmazott agyontelített középpályát, aminek köszönhetően olyan statikus és kiszámítható volt a támadójáték, hogy leginkább csak távoli lövésekre futotta az első játékrészben, miközben az Atléti több alkalommal is könnyen átjátszotta a középpályás védekezését a csapatnak. Utána viszont a cserékkel sikerült szerkezetet váltani a félidő után, a Real elkezdte uralni a játékot, elszórva jöttek a helyzetek is. Végül egy parádés Vinícius-Mendy összjáték után Benzema szállította a csapat gólját, a vezetést pedig nem is engedte ki a kezei közül a Real Madrid. A meccset végül négyszer annyi kapura lövéssel zárta Zidane csapata, mint az Atlético, így hosszú idő után sikerült megverni hazai pályán a legnagyobb városi riválist.

Atlético Madrid (5)
Elég nagy mélyrepülésben vannak a matracosok, viszont még így is nagyon kellemetlen és nehéz ellenfél voltak. Az első tizenöt percben volt pár rövidzárlat, de utána védekezésben sikerült lezárniuk a területeket, kevés lehetőséget adva ezzel az ellenfélnek, míg támadásban több ígéretes játékot is produkálva ők voltak a veszélyesebb csapat az első félidőben. Benzema góljára nem tudtak már válaszolni, a második játékrészben jobbára saját térfelén ragadt a Simeone-gárda, a támadójátékot egyedül a hosszú idő után visszatérő Carrasco tudta valamelyest felrázni. 

Játékosok

A meccs embere – Ferland Mendy (9)
Számomra üde színfoltja volt a meccsnek, egy nagyon pozitív meglepetés. Amellett, hogy védekezésben sokkal hasznosabb tud lenni, mint Marcelo, ezúttal támadásban is a csapat egyik legjobbja volt. Képes volt váratlan megindulásaival zavart keltenie az Atlético védelmében, akár az alapvonal, akár a pálya közepe felé indult meg igen tekintélyt parancsoló sebességgel. Emellett nem rettent meg a kemény letámadásoktól sem, ügyesen játszotta meg a labdákat, valamint a mindent eldöntő assziszt is az ő nevéhez fűződik. Ilyen játékkal sokkal többet látnám a kezdőben a franciát.

Thibaut Courtois (8)
Az első játékrészben voltak nagyon fontos védései a belga hálóőrnek, neki köszönhetően sikerült lehozni kapott gól nélkül egy kritikus időszakot a meccsen. A második félidőben nem állították már olyan kemény feladat elé, folytatja az eddig mutatott kiváló formát.

Dani Carvajal (7,5)
Az első játékrészben néha kicsit egyedül volt védekezésben a pálya azon részén, de utána jól zárta le a jobb oldalt Vitolo és Saúl előtt. Letámadásban is fáradhatatlan munkát végzett. Nagyon kell ő a Realnak, sokkal több lehetőséget jelent a jelenléte a pályán minden tekintetben. 

Sergio Ramos (8)
A kapitány ezúttal is mindvégig higgadt volt, komoly tekintélye most is megvolt a levegőben, jól irányította a védelmet. A mérkőzés elején nagyon gyorsan duplázhatott volna, ha második helyzeténél kicsit jobban koncentrál, begurítja a bogyót, így viszont sokáig izgulhattunk a vezető találatért. 

Raphaël Varane (7,5)
Az ő sebessége és határozottsága nagyon kellett középre, több alkalommal kellett kisegítenie a fennmaradt Carvajalt a jobb oldalon, ilyenkor mindig jó ütemben tudott kilépni a meglóduló Atlético-játékosra. Jól reagált az ellenfél kontratámadásaira, sikeresen állt bele a passzsávokba, hatékony munkát tett le az asztalra. 

Casemiro (8)
Most sem okozott csalódást a brazil, a középpálya legfontosabb alkotóeleme volt ezúttal is. Két nagyon fontos szerelést is bemutatott az első félidőben Moratával szemben, a második játékrészben pedig rendszeresen fellépett a támadásokkal. 

Isco (5)
Nem igazán éreztem, hogy helye lenne a kezdőben, de bíztam a mester döntésében. Utána viszont észre kellett venni, hogy ez így kevés lesz: a spanyol lassú és körülményes volt, nem igazán sikerült neki sokat hozzátenni a támadójátékhoz. 45 perc játék után Zidane le is cserélte.

Luka Modrić (7,5)
Igazi munkásember volt a horvát aranylabdás, szinte mindenhol ott volt a pályán. Nem is igazán a támadó teljesítménye volt látványos, hanem az a futómennyiség, amit 34 évesen pakolt a pályára. A letámadások állandó résztvevője volt, 2 kulcspasszal és 4 labdaszerzéssel a csapat legjobbja volt Valverdével karöltve a pálya középső harmadában. 

Fede Valverde (8)
Horvát társához hasonlóan ő is fel-alá robotolt a két tizenhatos között, szinte fáradhatatlanul. Hatékonyan zárta le a passzsávokat az Atléti előtt a középpályán, de visszalépései alkalmával is többször tudott labdát szerezni. Ezen kívül egy életerős lövéssel is megkínálta Oblakot, amit viszont hárított az ellenfél kapusa.

Toni Kroos (6,5)
Amíg pályán volt, addig szokás szerint ő adta az ütemet a csapatnak, jól osztogatott a középpályán, de a letámadásban is aktívan részt vett. Végül csak egy félidőnyi játékot kapott, a szerkezetbeli váltás áldozatául esett. 

Karim Benzema (7)
Hihetetlen mezőnymunka megint, egészen elképesztő, hogy saját tizenhatosa környékére is visszajön egy-egy bedobásra, azon kívül persze, hogy visszamozgásaival folyamatosan opciót jelent a társaknak akár a középpályán, akár a széleken. Ráadásul ő szerezte a mindent eldöntő találatot, Mendy beadására érkezve. 

Cserejátékosok

Vinícius (8)
Ez a srác elkezdett okosan futballozni, legalábbis nem vállal be feleslegesen 2-3 védő ellen egy-egy cselt, hanem inkább tartja a labdát, de amikor esélye nyílik felgyorsítani a játékot, akkor meg is bontja az ellenfél védelmét. Ezúttal is tökéletesen kivárt, amíg meg nem látta azt a bizonyos folyosót Mendy felé. Valahogy így kell beszállni és megváltoztatni a játék képét csereként.

Lucas Vázquez (7)
Zidane őt is behozta a félidő után, és a spanyol középpályás Viníciushoz hasonlóan megmutatta, hogy mi hiányzott a csapatból az első félidőben. Szélességet adott a csapatnak, sokkal energikusabb és robbanékonyabb játékot produkált Iscónál, sokkal több lehetőséget teremtve ezzel a támadások építése során. 

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
A francia mester ezzel a kezdővel tulajdonképpen a saját dolgát nehezítette meg, de hatalmas pozitívum, hogy a problémákat szinte azonnal sikerült orvosolnia, és szerkezetet váltott a második félidőre. A két szélső beállásával magabiztosabban birtokolta a labdát a Real, a szélső védőknek is segítséget adott, hogy nem csak magukra voltak utalva egy-egy felfutás alkalmával. Az Atlético védelmét középen nagyon nehéz megbontani, így hatékonyabb megoldásnak bizonyult a Vinícius-Lucas páros behozatala. Nagyon fontos győzelmet aratott a csapat, így győzelmi kényszerbe került a Barcelona a Levante ellen.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK