Zidane: Valami nem működött, úgyhogy változtatnunk kellett

A francia mester az Atlético elleni győzelem után.

„Nem tetszett, amit a pályán láttam, de ez nem a játékosok felelőssége, hanem az enyém. Nem tetszett, ahogy zajlott a játék, és végül lehoztam Iscót és Kroost, de bárki lehetett volna. Változtatnunk kellett valamit. A félidőben meg is tettük, és ezt követően nyitottabbá vált a játék, magasabban letámadtunk, összességében jobbak lettünk. Vállalom a felelősséget az első félidőért.”

„Mindannyian ugyanazért vagyunk itt. A változtatások megváltoztatták a játék képét, de nem szeretek két játékost is lecserélni a félidőben. Viszont valamit tennem kellett, és ennyi. A második félidőben megváltozott a csapat, megnőtt az intenzitás, ami mindenkinek köszönhető. Nagyon örülök a csapatnak. Az Atlético remekül játszott az első félidőben, mi pedig a másodikban. Megérdemeltük a győzelmet és a három pontot.”

Zidane

„Nem fogom elmondani, hogy mi történik az öltözőben. Másképp kellett csinálnunk néhány dolgot, a második játékrészben pedig sokkal jobbak is lettünk, egy kicsit megkavartuk a dolgokat. Összességében jól sült el.”

„Vinícius és Mendy is remek munkát végeztek, a gól mindent elmond. Ugyanez igaz Lucasra és Carvajalra a másik oldalon. Ők is remekül megértik egymást. Az egész csapattal elégedett vagyok.”

„Tudjuk, hogy egy derbi mindig különleges és nehéz meccs. Szenvedtünk, de ez várható volt egy olyan csapat ellen, amely minden szempontból remekel. Védekezésben nagyon magabiztosak, de az első félidőben ennél sokkal többet tettek, mutattak néhány nagyszerű dolgot. Végül azonban mi szereztük meg a három pontot. Örülünk a három pontnak, de ez sem ér többet, mint bármely másik meccs három pontja.”

„A védekezés mindenkin múlik, ha elveszítjük a labdát, gyorsan vissza kell szereznünk. Az emberek azért jönnek, hogy jó játékot lássanak a csapattól, de az első félidőben ezt nem sikerült megfelelően véghez vinnünk. A második játékrészre megváltoztunk. Tudom, hogy nem játszhatunk mindig kitűnően, a mai nap kemény volt, de az emberek az alapján mondanak véleményt a meccsek után, ahogy játszunk. Ma megvolt a kemény munka gyümölcse egy kiváló ellenféllel szemben.”

Zidane

„A Valencia ellen remekül teljesítettünk öt középpályással a Szuperkupán, ahogy a döntőben is. Ma nem ment olyan jól, ennek én vagyok az oka. Fizikálisan nehéz volt felvennünk a meccs ritmusát, nem voltunk kellően jók labdával sem, ha pedig valami nem megy, akkor változtatni kell. Nem szeretek ujjal mutogatni, nem akarom ezt Iscóval vagy Kroosszal sem megtenni, ők kiváló játékosok. A második félidő remek volt, örülök a játékosaimnak.”

„Nem láttam a kérdéses esetet (Casemiro vs. Morata – a szerk. kieg.). Ahogy mindig, most sem fogok belemenni ebbe. Úgy gondolom, hogy a bíró jobb pozícióban volt, mint én. Ő azt mondta, semmi nem történt.”

„Bale bevethető volt, de választanom kellett, én pedig más mellett tettem le a voksomat. Itt van, edzeni fog, nekünk pedig a végsőkig szükségünk van rá.”

„Nem foglalkozunk a triplázás gondolatával. Csak egy meccset nyertünk meg, de ezzel elégedettek is vagyunk. Hosszú még az út. Rengeteg meccs van hátra a bajnokságban, a kupában és a BL-ben is, mostanáig pedig semelyiket nem nyertük meg. A Szuperkupa a miénk, viszont hosszú és nehéz a szezon.”
 

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…