Vinícius: Lucasszal megváltoztattuk a mérkőzés dinamikáját

A játékosok az Atlético Madrid elleni győzelem után.

Vinícius: 
„A második félidőben nagyon jól dolgoztunk Lucasszal, sikerült megváltoztatnunk a mérkőzés dinamikáját. Egy csapat vagyunk, az edző lehetővé teszi, hogy mindenki kivegye a részét, ma pedig remekül dolgoztunk. Nagyon különleges érzés volt megnyerni ezt a derbit.”

„Keményen fogok dolgozni a továbbiakban is, ahogy mindenki más, hogy több lehetőséget kapjak és meccseket nyerjünk. Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, ma ez nagyon fontos volt.”

Vinícius

Courtois:
„A védekezésünk a második félidőben nagyon jól sikerült, az elsőben okoztak nekünk problémákat. Beszélgetnem, néha kiabálnom kell a társaimmal. A meccsre kell koncentrálnunk, meg kell élnünk és meg kell nyernünk azt. Nagyon figyeltem, arra az esetre, ha esetleg be kell avatkoznom, de végül nem történt semmi. Örülök, hogy sikerült elkerülni a bekapott gólt, és újabb győzelmet arattunk.”

„Az edző a 4-5-1-es felállásról váltott 4-3-3-ra a második félidőre. Az első félidőben nem igazán működött a játék, a változtatásoknak köszönhetően pedig nagyobb nyomást tudtunk kifejteni. Nem engedtük őket játszani, hosszú labdákkal próbálkoztak. Nagyszerű védőmunkát mutattunk be, ezért sem tudtak helyzeteket kidolgozni. Aztán mi meglőttük a magunk gólját.”

„Továbbra is nyernünk kell a meccseinket. A riválisaink ugyanolyan erősek, mint mindig. Sok ember döntetlenre számított, de a győzelem és a bekapott gól elkerülése jó felkészülés a hétközi kupameccsre. Ezt kell csinálnunk mindvégig.”

Courtois és Valverde

Varane:
„Változtatnunk kellett, támadóbb felfogásra volt szükség. A második félidőben remekül teljesítettünk, főleg a széleken. Sok variációs lehetőségünk van, ma Lucas lökött rajtunk egyet.”

„Ez egy fejlődési folyamat, az idény eleje kemény volt, de hittünk a munkánkban, nem szabad feladnunk. Fantasztikus csapatunk van, mindenki kiveszi a részét. Igazi csapat vagyunk.”

„Kroos egy fontos játékos, remek technikai képességgel, mindig nyugodt a pályán. Remekül irányítja a játékunkat.”

„A pályán nem látsz olyan sokat, de összességében nem vagyok a VAR támogatója. Megöli az érzelmeket, megváltoztatja a bírói működést. Nem old meg olyan sok problémát, mindenesetre alkalmazkodnunk kell.”

„A derbi mindig a rivalizálásról szól, több az érzelem, de mindig tisztelnünk kell őket, sokkal inkább akkor, ha néhányukkal még együtt is játszottunk korábban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…