Stabilabb a védelem Marcelo nélkül

A MARCA újságírójának véleménye.

A Király-kupa idei kiírása sok meglepetést tartogatott, de nem Zinédine Zidane Real Madridjának, amely nem sok esélyt hagyott a jórészt mellőzött játékosokkal felálló Real Zaragoza együttesének, mert a kupa nem egy vicc.  

A blancók ennek pont az ellentétei: egy komoly csapat. A játékuk nem mindig szemkápráztató, de kifogástalan stabilitással irányítják a mérkőzéseket, ami a hatékony presszingnek, valamint Fede Valverde és Casemiro középpályán nyújtott folyamatos jó teljesítményének köszönhető (habár a Zaragoza ellen Toni Kroos volt csapata legjobbja).

A Real Madrid dominanciájának másik oka a hosszú évek óta nem látott erős, stabil védelem. 

Marcelo és Mendy

A Real Madrid egyre kevesebb gólt kap az utóbbi időben, ez pedig legalább annyira Ferland Mendy jelenlétének, mint Marcelo hiányának köszönhető. 

A 31 éves brazil egykor a világ legjobb balhátvédje volt, de mostanában nehéz napokat él meg. Ebben az idényben négy sérülést szenvedett el, valamint 12 meccset (a teljes mérkőzésszám majdnem 40 százalékát) ki kellett hagynia.

A 19 mérkőzésen, melyeken játszott, 12 alkalommal kezdőként, hatszor pedig csereként léphetett pályára. A Zaragoza ellen a kezdőcsapat tagja volt, rossz formája pedig egyértelműen meglátszott. 

Ez nem újdonság Marcelo eddigi sikeres karrierjében, de most először van komoly vetélytársa. Senki nem vonja kétségbe, hogy Mendy tizedannyit sem képes nyújtani támadásban, mint brazil csapattársa, de vele a védelemben a Real Madrid többé már nem az a mindent átengedő lyukas zsák, amely az elmúlt idényekben volt. 

Ennek a stabilitásnak köszönhető, hogy a habfehérek a legkevesebb kapott góllal rendelkező csapat a spanyol bajnokságban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK