Sergio Ramos: Mr. Clásicóból Mr. Derbi

Sergio Ramos 42. madridi derbijére készül ma délután, amikor a Real Madrid hazai pályán fogadja városi riválisát. Így a párharc történetében ő lesz a legtöbbször pályára lépő játékos Manolo Sanchís és Paco Gento mellett.

A szezonban már egyszer történelmet írt, hiszen 43. alkalommal lépett a zöld gyepre a Barcelona ellen. A szombati derbin pályára lépők közül ő jegyzi a legtöbb találatot is: hat alkalommal vette be az Atléti kapuját. A 43-ból 19-szer hagyta el győztesen a pályát, 14 döntetlen és 8 vereség mellett. A matracosok oldalán a csúcstartó Koke, aki 29-szer szerepelt a habfehérek ellen, míg Diego Costa szerezte a legtöbb gólt a derbiken, szám szerint négyet.

Amennyiben a blancók ma győzelmet aratnak, Ramos egalizálja Sanchís rekordját, ami a legtöbb győztes derbire vonatkozik, hiszen ez már a 20. alkalom lenne a csapatkapitány számára.

Ramos legemlékezetesebb megmozdulása az Atlético ellen kétségkívül a 2014-es Bajnokok Ligája-döntőben szerzett egyenlítő találata volt, de például a tavalyi szezonban is bevette Jan Oblak kapuját a Wanda Metropolitanóban.

A kapitány 633. mérkőzésére készül habfehér mezben, 439. alkalommal lép pályára a bajnokságban, egalizálva ezzel Fernando Hierrót a klub örökranglistájának 5. helyén. Ezt az összevetést Raúl vezeti a maga 550 bajnoki mérkőzésével.

„Nincsenek arra szavak, hogy mit jelent Ramos a Real Madridnak, a Real történelmének” – válaszolta Hierro a MARCA újságírójának kérdésére. „Amikor megérkezett Madridba 2005-ben, már akkor is megkérdezték tőlem, hogy mire számíthatunk tőle. Az ő személyében egy olyan játékost kapott a csapat, aki a védelem bármely részén bevethető, és ha problémák adódnak, ő mindenhol ott van, és megoldja azokat.”

„A Real egy gyors, fizikálisan is erős, érett 19 éves fiatalembert igazolt le akkoriban. Ezek a tulajdonságok egy karakteres játékosban mutatkoztak meg, akiben hihetetlen győztes mentalitás lakozik. Mindezek arra engedtek következtetni, hogy egy fantasztikus labdarúgót szereztünk meg, aki előtt hatalmas jövő áll. Az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy alábecsültem őt” – emlékezett vissza a Real Madrid legendás védője.

Egyetlen győzelem 2013 óta

2013. szeptember 28-ig Sergio Ramos egyetlen madridi derbit sem veszített el. Azóta viszont mindössze egyetlen mérkőzést nyert meg a matracosok ellen – a tavalyi szezonban, idegenben győzték le Diego Simeone együttesét. A Real 3-0-s sikert aratott a Vicente Calderónban 2017-ben, Ramos azonban sérülés miatt nem lépett pályára akkor.

 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK