Courtois vs. Oblak: Harc a Zamoráért

A ma délutáni mérkőzés igazi derbi lesz a két kapus számára is.

A legkiemelkedőbb kapusok a spanyol bajnokságban: Thibaut Courtois, Jan Oblak és Marc-Andre ter Stegen. A belga azonban egészen elképesztő formában véd az elmúlt időszakban.

Courtois: 0,56 gól/meccs

Könnyen elképzelhető, hogy a Real Madrid az Atléticót a saját mérgével itatja meg. Diego Simeone csapatának legfőbb karaktere a kőkemény, zárt védékezésben rejlik. Most azonban egy különös helyzetben fogja találni magát, hiszen Zidane-csapata is elképesztően jól védekezik az idei szezonban. A spanyol bajnokság mostani kiírásában Courtois kapta a legkevesebb gólt, egy találattal van Oblak előtt.

Courtois a Real Madrid kapujában.

26-13: A különbség tavaly

Az előző szezon 21. fordulójára a Real Madrid már 13 góllal többet kapott, mint az Atlético Madrid. A blancók hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, ennek eredménye, hogy mostanra ők számítanak a jobban védekező csapatnak. A 2014/15-ös szezon óta nem fordul elő, hogy a bajnokság ezen szakaszában a Real Madrid kevesebb kapott góllal álljon városi riválisánál.

Nagyszerű védekezés
Courtois, minden sorozatot figyelembe véve, 25 mérkőzést játszott idén és 13-szor kapott gólt nélkül hozta le a találkozót. A belga áthatolhatatlan fala már kétszer is megálljt parancsolt az Atletinek a mostani szezonban. A bajnoki és a szuperkupa-döntőben sem tudták megzörgetni Courtois hálóját.

Eddig a Real Madrid 20 mérkőzésen maradt veretlen, és csupán két alkalommal voltak hátrányban. Az egyik a Mestallában történt a Valencia ellen, míg a másik a Sociedad ellen hazai pályán. A királyi gárda az összes pályán töltött idő mindössze 3 százalékában, 52 percet játszott hátrányban.

Oblak: 0,67 gól/meccs

Nem annyira meglepő, hogy a két idei derbi is ugyanazzal az eredménnyel zárult. Nem véletlen, hogy egyik fél sem tudta lebontani a másik védelmi falát, miközben Oblak és Courtois is számos kulcsvédést mutatott be.

Oblak az Atlético Madrid kapujába.

A Zamora-díj

Oblak éppen Courtois-t váltotta az Atlético kapujában, amikor a belga a Chelsea-be igazolt. Bár eleinte kételkedtek a szlovén hálóőrben, azóta feledtette Courtois hagyatékát. Most mindketten a Zamora-díjért küzdenek, melyet Oblak igencsak kisajátított magának az elmúlt években.

Atlético: támadó fegyverek nélkül

Antoine Griezmann nélkül még a korábbinál is kevesebb gólt szerez az Atlético Madrid. Hiába igazolták le az egyik legígéretesebb játékosnak tartott Joao Félixet, a fiatal portugálnak még nem sikerült megtalálnia a csúcsformáját. Ennek következtében még nagyobb felelősség hárul Oblakra. Az Atlético csak úgy győzhet a mai mérkőzésen, ha a védekezése betonbiztos lesz, nyílt meccsekből nem igazán szoktak győztesként kijönni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…