Beszámoló: Real Madrid – Atlético Madrid (1-0): Megtört a jég, újabb hazai győzelem az Atlético ellen

A Real Madrid immár 21 mérkőzés óta veretlen, miután egy forró hangulatú, harcos mérkőzésen az Atlético Madridot is legyőzte a spanyol bajnokság aktuális fordulójában. A bajnoki tabella élén álló királyi gárda ismét megmutatta, hogy milyen megbízható teljesítményre képes. A győzelem egy remek második félidő eredménye, miután az első játékrészben nem született gól.

A hazaiak próbálkoztak először, amikor Kroos játszott össze Carvajallal a 11. percben egy szögletet követően, majd Ramos érkezett a beadásra, viszont a kísérlete elkerülte a kaput. Az Atlético hét perccel később válaszolt. Vrsaljko küldte be a labdát a büntetőterületen belülre, de Courtois résen volt Vitolo lövésénél. Ebben az időszakban a vendégek nyomtak, de az európai topligák legjobb védelmével kerültek szembe. Saúl tizenhatos vonaláról megeresztett lövése nem talált kaput a 19. percben, öt perccel később viszont Correa próbálkozott még nagyobb helyzetben. Az argentin támadó mélyről beindulva eresztett meg egy lövést, de a kapufát találta el. Az első félidő hosszabbításában Modric próbálkozott távolról, de labdája Oblak kezében állt meg.

Ramos, Benzema, Vinícius

Zidane kettős cserével indította a második játékrészt. Vinícius Jr. és Lucas Vázquez állt be Kroos és Isco helyére. A brazil a mérkőzés mindent eldöntő góljában rendkívül fontos szerepet játszott. Csodálatos, védők mögé küldött kulcspasszával hozta remek helyzetbe Mendy-t, aki tökéletesen adta középre a labdát Benzemának, a francia támadó pedig nem hibázott, Oblaknak maga mögé kellett nyúlnia.

Ezek voltak a blancók legjobb percei, Vinícius a 64. percben majdnem megszerezte a második gólt. A brazil fiatal becselezte magát a kapu elé, de lövése pont Oblakot találta meg. Az eredmény egy rendkívül kiegyenlített találkozóról árulkodik, de a madridisták innentől kezdve hibátlanul védekeztek, lényegében nem adtak esélyt a városi rivális játékosainak a pontszerzésre.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK