Beharangozó: Real Madrid – Atlético Madrid: Derbi az első hely megtartásáért

A Real Madrid városi derbivel kezdi meg a februárt. Az Atlético látogat a Santiago Bernabéuba ma délután 16:00-tól, 20 nappal a Szaúd-Arábiában megrendezett Spanyol Szuperkupa-döntőt követően. A blancók a tabella első helyéről várják az összecsapást, és utána is szeretnének ott maradni.

Ezen a mérkőzésen az európai topligák két legjobban védekező csapata találkozik. A Real Madrid 21 bajnokin 13 gólt kapott, az Atlético pedig ennél csak egyel többet. A Real Madrid 2020-ban hét meccsből négy alkalommal gólt sem kapott, az Atléticónál ez a mutató hat meccsből kettő gól nélkül.

Real Madrid, Marcelo, Ramos, Benzema

„Ez egy különleges mérkőzés lesz, hiszen egy derbi, mi pedig szeretünk a szurkolóink előtt játszani” – mondta Zidane a meccs előtti sajtótájékoztatón. Az év második madridi derbijére a francia mester ismét behívta Casemirót és Militãót, azonban ezúttal nem lesz ott a találkozón Rodrygo, Bale és Brahim mellett Nacho sem. A játékosok szeretnék folytatni 20 meccses veretlenségi sorozatukat.

Az Atlético a tabella ötödik helyéről várja az idény harmadik Real Madrid elleni meccsét, amelyek közül az előző kettő gól nélküli döntetlenre végződött. A 10 gólos Morata a legeredményesebb játékosuk, miközben Correa vállalt a csapat idei hat góljából hármat.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK