Real Madrid – a leendő brazil válogatott gerince

Beleértve a korosztályos csapatokat is, az egyesület fennállásának száztizenhét éve alatt a Real Madrid nem kevesebb, mint harminchat brazil labdarúgót foglalkoztatott összesen. Értelemszerűen a spanyolt leszámítva ez a szám több, mint amennyit vonatkozásában bármely más nemzet története során valaha adott a klubnak. Reinier érkezésével a brazil kontingens immáron nyolc főt számlál.

A szamba országát eddig legtöbben egyszerre a 2005/2006-os szezonban képviselték, szám szerint hatan, méghozzá olyan nevek, mint Ronaldo, Roberto Carlos, Robinho, Júlio Baptista, Cicinho vagy éppen Filipe Luís. Érdekesség, hogy az 1995/1996-os idényben fordult elő legutóbb, hogy az első csapat keretéhez egyetlen brazil játékos sem tartozott.

Ronaldo Nazário, Real Madrid

A rangidős most egyértelműen a tizennegyedik idényét taposó csapatkapitány-helyettes, Marcelo. A balbekk mintha csak tegnap érkezett volna a spanyol fővárosba. Még leírni is különös, a szemnek nehezen befogadható, mégis hamarosan az ötszázadik mérkőzésére készülhet habfehérben. Meglehet, az előző esztendőben egyszer sem találkozhattunk a nevével az ötszörös VB-győztes alakulat kerethirdetésekor, korántsem valószínű, hogy később nem fogunk.

Casemiro, a fal, középpálya lelke. A La Liga mezőnyében a legtöbb szerelés az ő nevéhez fűződik (szám szerint harmincnyolc), és amennyire kihagyhatatlan a Real Madrid, legalább annyira nélkülözhetetlen a brazil válogatott kezdőcsapatából is. Esetében külön érdekesség, hogy bár messze nem elsődleges feladata, legutóbbi hét fellépése során három gólt is szerzett zöld-sárga mezben.

Éder Militão nagy reményekkel érkezett a nyáron, elsődleges feladata a Sergio Ramos-Varane tengely tehermentesítése. A huszonkét esztendős hátvéd lassan, de biztosan fel is vette a ritmust, és úgy fest, Zidane is egyre inkább bízik benne. Noha a Seleção védelme továbbra is Thiago Silva köré szerveződik, pár év múlva épp Militão lehet az, aki pótolhatja a csapatkapitányt.

Rodrygo Goes, Real Madrid

Rodrygo épphogy csak betöltötte tizenkilencedik életévét, máris kétszeres felnőttválogatottnak mondhatja magát. A Real Madridban tizenhét mérkőzésen hat gólt és két gólpasszt számláló támadó a világfutball egyik legnagyobb ígéretének számít, nem meglepő tehát, hogy az elvárások óriásiak vele szemben.

Hasonló helyzetben van Vinícius Júnior is. Ő és Rodrygo azzal a nyilvánvaló céllal érkeztek, hogy koruknál fogva az elkövetkezendő tíz-tizenkét év meghatározó támadópárosát alkossák a klubnál. Bár Vinícius egyelőre adós maradt a konstans, kiegyensúlyozott teljesítménnyel, tehetsége megkérdőjelezhetetlen, már csak ki kell várni, mikor indul be ez a megállíthatatlan gépezet.

Az eddig felsoroltak közül minden bizonnyal Augusto Galván neve cseng majd a legkevésbé ismerősen a Real Madrid-szurkolók körében. A húsz esztendős középpályás 2017-ben érkezett az U19-es csapathoz, tavaly a Castilla színeiben szerepelt, az idei szezont pedig kölcsönben a Cultural Leonesa együttesénél tölti.

Rodrigo Rodrigues 2018 nyarán került a klubhoz. A remek testfelépítésű brazil csatár szintén a Castillát erősíti (meglehet, egyelőre inkább kiegészítő emberként számol vele Raúl). A támadó az ifjúsági Bajnokok Ligájában hívta fel magára először a figyelmet, ahol nyolc mérkőzésen hat gólt szerzett, de az U19-es csapatnál is igen mutatós a mérlege (37 találkozó, 14 gól).

Végül, de nem utolsó sorban, listánkon a nyolcadik, a legfrissebb igazolás, Reinier. A brazil U23-as válogatottal készülő középpályás igazi villámkarriert tudhat magáénak. Tizenhét évesen mutatkozott be a Flamengo együttesében, fél évvel később pedig már Real Madridot erősíti. Leigazolása komoly fegyvertény, hiszen a hírek szerint (a teljesség igénye nélkül) kérői között szerepelt egyebek mellett az Atletico Madrid, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, az Arsenal és a Borussia Dortmund is. Mindez persze aligha meglepő annak tükrében, hogy Reinier klubcsapatában tizenöt mérkőzésen hatszor is eredményes tudott lenni (két gólpassza mellett), és szépen termelt a brazil korosztályos csapatokban is. Mivel esetleges kölcsönadása nem beszédtéma, az olimpiai kvalifikációs tornát követően, februárban csatlakozik a Castillához, ám minden bizonnyal gyakran látott vendég lesz az első csapat edzésein is.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…