Zidane nem dobja félre a kupát sem

A napnál is világosabban látszik, hogy a francia tréner nem veszi félvállról a sorozatot.

Zinédine Zidane legutóbb csúnyán megégett a Real Madrid vezetőedzőjeként a Király-kupában, azonban az idei szezonban úgy tűnik, a történelem nem fogja megismételni önmagát.

Az Unionistas de Salamanca és a Real Zaragoza elleni mérkőzések során bizonyosságot nyerhettünk arról, hogy a fővárosi gárda nem veszi félvállról a sorozatot, amelyet utoljára a 2013-2014-es idényben nyert meg. 

2018-ban a Leganés ellen Zidane több kulcsjátékosát is pihentette, köztük Cristiano Ronaldót is, míg a Zaragoza ellen meglehetősen erős kezdővel állt fel; igaz, nem a „gálacsapat” vonult ki a La Romareda stadion gyepére, de a pályára lépők többsége rendszeresen lehetőséghez jut a csapatban.

A blancókat Zidane legutóbbi regnálásakor a Leganés ejtette ki a kupából, ami megalázó eredménynek számított, az idei sorozatban azonban könnyedén túljutottak a Zaragoza csapatán, biztosítva helyüket a legjobb nyolc között. 

A csapat elhivatottsága és ambiciózus játéka minden meccsen megmutatkozik, legyen szó harmad-, másod- vagy elsőosztályú együttessel vívott mérkőzésekről. A habfehér gárda éhes a sikerre és ez az éhség hétről hétre nő.

Zidane a Salamanca és a Zaragoza ellen is olyan csapatot küldött pályára, amely sok élvonalbeli klubnak gondot okozott volna. A játékosok is tisztában vannak a Király-kupa fontosságával, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy mindannyian hozzáteszik a magukét, ha pályára kerülnek. Elég megnézni Karim Benzema gólját – a negyedik madridi találat volt a mérkőzésen – és azt, hogy a társak hogyan futottak oda hozzá ünnepelni. A francia támadó rövid góltalansági sorozatának vetett véget, a Real pedig zsinórban 20 mérkőzésen nem talált legyőzőre.

Lucas Vázquez és Vinícius Júnior is remekül reprezentálják a gárdára jellemző sikeréhséget és akaratot, bebizonyítva, hogy bármikor képesek jól teljesíteni, ha Zidane a kezdőbe nevezi őket. A másik véglet Luka Jović és Marcelo: a szerb támadót alig lehetett észrevenni a pályán, brazil csapattársa pedig teljesen formán kívül van.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK