Marcelo csatlakozott az 500-asok klubjához

Már csak néhány meccs, és Roberto Carlos rekordját is megdöntheti Marcelo.

„Ő egy valódi gyémánt, akit fél Európa akart” – mondta az akkor 18 éves játékos bemutatásán 2007 januárjában Ramón Calderón elnök.

Egy félénk kissrácnak tűnt akkor, akit 6,5 millió euróért szerzett meg a Madrid A Fluminensétől. Az ex-futsalos Marcelo akkoriban mindössze 30 felnőtt mérkőzéssel a háta mögött érkezett meg Spanyolországba a világ egyik legnagyobb klubjához. Talán mondhatjuk, hogy a valaha volt legjobb befektetés volt őt leigazolni Calderón részéről, még akkor is, ha a babérokat már Florentino Pérez második érájában sikerült learatni.

Marcelo, Real Madrid

Tizenhárom évvel később, 2020. január 29-én pedig a Zaragoza ellen, a Király-kupában Marcelo lett a klub történelmének második légiósa, aki elérte az 500 mérkőzést a klub színeiben – természetesen Roberto Carlost követve. Honfitársával, elődjével és egyben mentorával mindössze egy fél szezont játszottak együtt, hiszen Roberto Carlos a 2006/07-es idény végén távozott a klubtól a Fenerbahçe csapatához. Összességében azonban ez a páros immáron két és fél évtizede uralja a Real Madrid védelmének bal oldalát.

A Real Madridban megfordult 28 brazil játékos közül kevesen emelkedtek ilyen magasra, mint ők ketten. Ronaldo Nazário négy szezont töltött el a csapatban, de mindössze egy bajnoki címet szerzett vele a csapat. Roberto Carlos és Marcelo trófeagyűjteményét eddig senki nem tudta megközelíteni a brazilok közül.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK