2020. August 5., Wednesday

Beharangozó: Real Zaragoza – Real Madrid

  • Zs. Csaba
  • Jan. 29, 2020, 10:52 a.m.
Újabb körhöz érkezett a Király-kupa sorozata, ezúttal a negyeddöntőért csapnak össze a felek. A Real Madrid a Real Zaragoza ellen mérkőzhet meg a ma este 9-kor kezdődő meccsen.

Nincs megállás a Real Madrid számára, hiszen a La Liga éllovasának ma a Király-kupában van jelenése. Zidane csapta a legjobb nyolc közé jutásért a Real Zaragozával csap össze a ma este 9-kor kezdődő mérkőzésen. A továbbjutásért tehát egy másodosztályú ellenfelet kell legyőznie a csapatnak, akik gazdag történelmüknek hála sokak számára ismerősek lehetnek.

A hétvégi madridi derbi előtt a Real Madridnak folytatnia kell nagyszerű sorozatát, fent kell tartania azt a formát, amit a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésen mutattak. A hangulatra és a csapat dinamikájára nem lehet panasz, hiszen Zidane gárdája immár 19 mérkőzés óta veretlen, és minden egyes sorozatban harcban áll még a megszerezhető címekért.

A francia mester célja teljesen egyértelmű: a csapat jó formának örvend, de a megkezdett úton kell tovább haladni. Erre próbált rávilágítani a tegnapi sajtótájékoztatón is: „Nehéz mérkőzés vár ránk, amin koncentráltan, nagy intenzitással kell játszanunk”. A La Romaredában rendezendő mérkőzésre 19 játékosát nevezte.

Történelmi összecsapás

A felek eddigi 20 találkozója közül kettőre egy-egy döntőben került sor. A Király-kupa 1993-as döntőjében a királyiak nyertek, de 2004-ben a Zaragoza örülhetett, szintén az említett sorozat döntője után. Ami a jelenlegi idényt illeti, a Real zaragoza az első osztályba való visszajutásért harcol, jelenleg a negyedik pozíciót foglalják el a Segunda Divisiónban, hat ponttal lemaradva a listavezető Almeríától.


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella