Zidane: Kemény mérkőzésre számítok

A francia mester a Zaragoza elleni mérkőzés előtt.

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz. Úgy tűnik, hogy az ellenfél nagyszerű formában játszik a másodosztályban, és harcban van a feljutásért. Ismerjük a játékosaikat, maximális koncentrációra és intenzitásra lesz szükségünk, hiszen tudjuk, hogy a holnapi meccs most a legfontosabb. Jó játékra lesz szükségünk, ennek meglesz a jutalma a pályán.”

„Amikor felveszek egy Real Madrid mezt, akkor minden meccsen a maximumot akarom nyújtani. Ez egy Király-kupa-meccs, a következő feladatunk, a legjobbunkat akarjuk adni. Az a célunk, hogy jó munkát végezzünk és jó formában legyünk a pályán.”

Zidane

„Az új formátumról a minap is megkérdeztetek, és akkor is azt mondtam, hogy megszoktam, hiszen Franciaországban is egymeccses párharcok vannak. Tetszik ez a lebonyolítási forma. Pörgősebb, hiszen tudod, hogy egy meccsen dől el minden. Alkalmazkodunk mindenhez. Nem gondolom, hogy hiányozna a motiváció a kupában. Három Király-kupa-győzelem 30 év alatt egy dolog, de a Real Madridnak csodálatos történelme és rengeteg trófeája van, a motivációval pedig nincs gond, hiszen egy újabb cím a tét. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Madridnak 13 BL-címe van, ami lenyűgöző szám. A kupában kicsit gyengébbek vagyunk, ezen változtatni akarunk. Mindent megteszünk.”

„A Zaragoza egy történelmi klub, ami biztosan meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Ők is ott akarnak lenni a következő körben. Tapasztalt edzőjük van, rengeteg elsőosztályú meccsel a háta mögött, én pedig biztos vagyok abban, hogy készen állnak nagyszerű teljesítményt nyújtani. Nem fog meglepni minket, hogy komoly nehézségekkel kell szembenéznünk Zaragozában, az utolsó pillanatig ez lesz a helyzet. Kagawa a kulcsemberük, nagyszerű játékos, a legjobbakat kívánom neki, de csak a meccs utánra. Csak az érdekel, amit mi teszünk.”

„Casemiro is a keret egyik tagja, tudjuk, hogy mennyire fontos. Szeretem a legtöbbet kihozni ebből a keretből, de nem tagadom, hogy Casemiro kritikus fontosságú játékos, akinek rengeteg játékperc van a lábában. Néhányan többet játszanak, mint mások, ez nem fog változni.”

„A legjobb az lenne, ha minden játékosom bevethető lenne. A játékosok készen akarnak állni, és játszani is akarnak. Hazard újra pályán dolgozik az edzőivel, de még nem csatlakozott a többiekhez. Meglátjuk, hogy a héten mi lesz vele. Védekezés szempontjából viszont elégedettek vagyunk, hiszen tudjuk, hogy egy támadás előtt jól is kell védekezni, megfelelő intenzitással, mi pedig ezt tesszük. De azt is tudjuk, hogy minden meccs más, és meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni. Meg fogunk próbálni jó képet mutatni magunkról holnap.”

Zidane

„Ez a klub megadta nekem az esélyt, hogy ezekkel a játékosokkal és ezzel a csodás csapattal dolgozhassak. Nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Imádom ezt a munkát, nagy kedvvel jövök be minden nap, hogy együtt dolgozzak a többiekkel, és kihasználjam a rendelkezésemre álló lehetőségeket. 18 éve vagyok már itt, először játékosként kezdtem, tisztában vagyok vele, hogy miről szól ez a hely. Nagyon különleges és jó dolog, hogy errefelé az emberek azt akarják látni, hogy a játékosaik és az edzők is a maximumot adják magukból. Bármit is mondjanak mások, szerencse vagy nem, jó csapat vagyunk-e vagy nem… Két hónapja nem néztek ki jól a dolgok, rengeteg kritikát kaptunk, de ez meg fog változni. Tudjuk, hogy mit csinálunk, és egyszerűen csak ezen az úton akarunk tovább menni. Számomra a játékosok a legfontosabbak.”

„Mindenkinek megvan a maga stílusa. Játszottam ebben a stadionban, a szurkolók pedig azt akarják látni, hogy a játékosaik mindent beleadnak a pályán. A stílus pedig az edző és a játékosok közös munkájának köszönhetően kialakul. Játszhatsz különböző felállásokban, de az emberek akkor is elvárják a maximumot. Ez mindig így volt. Az a legfontosabb, hogy lásd a csapatodon, hogy a lefújásig belead mindent, hiszen úgysem nyerhetsz meg minden meccset.”

„Bale? Ahogy mindig, holnap meglátjátok. A keretet kihirdetem, és meglátjátok, hogy ki nem lesz benne. Szinte mindenki egészséges, vannak néhányan, akik problémákkal küzdenek, de nem azért jöttem, hogy erről beszéljek. Meglátjuk, hogy ki lesz ott a keretben. Mindenki egészséges és bevethető akar lenni úgy, hogy nem érez fájdalmat. Ez a legfontosabb. Majdnem mindenki kiváló állapotban van.”

„Marianónak voltak gondjai, nem bevethető. Ha valaki szenved, akkor a legjobb nem kockáztatni. Nem tudok mást mondani. Nem örülök, és biztos vagyok benne, hogy ő sem örül annak, hogy emiatt a kellemetlenség miatt nem elérhető.”

„Január 31-ig bármi megtörténhet bármelyik klubnál… Nekem van egy keretem, nálam vannak a legjobbak, velük akarok teljesíteni, nem aggódom azon, hogy máshol mi történik. Mindegyik klub egyforma, ha szükségük van valakire, akkor tesznek érte, ha nem, akkor nem.”

„A célunk a kölcsönjátékosokkal az, hogy a lehető legtöbb játékpercet kapják, bárhol is legyenek. Ezt szeretnénk Vallejónak és Luninnak, ahogy a többieknek is. Ott van Odegaard a Real Sociedadnál, Ceballos pedig külföldön, fontos, hogy nyomon kövessük, mi történik velük. Természetesen figyelem őket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK