Rekord a kapott gólok számában

Nagy változás ez az elmúlt évekhez képest.

Történelmi rekord

A csapat vasárnap este 1-0-s győzelmet aratott a Valladolid otthonában, bizonyítva ezzel Zinédine Zidane remek munkáját. A francia tréner a blancók, már-már hagyományosan gyenge védelmét emelte új szintre – ennek tökéletes példája az idei bajnoki kiírás.

A Real Madridra mindig is jellemző volt, hogy zsákszámra szerzi a gólokat, ezzel feledtetve a hátsó alakzat nem túl kimagasló munkáját. Az idei idényben azonban Zidane legényei a kapott gólok tekintetében klubrekordot állítottak be, hiszen az ellenfelek mindössze 13 alkalommal zörgették meg a csapat hálóját az eddigi 21 mérkőzés során. Ezt eddig csak az 1934-1935-ös, az 1964-1965-ös és az 1987-1988-as kiírásban sikerült elérnie az együttesnek, utóbbi két alkalommal ez a mutató bajnoki címet jelentett a szezon végén.

Nacho gólját ünnepli a csapat a Valladolid ellen.

A Barcelona szombaton a Valencia ellen szenvedett vereséget, így a Realnak lehetősége nyílt arra, hogy a nyolcadik játékhét óta először kerüljön a tabella élére, véget vetve ezzel a katalán együttes 12 meccs óta tartó uralmának. Ugyan a madridi alakulatnak ismét meggyűlt a baja a helyzetek kialakításával, a 77. percben Nacho fejese megtörte a jeget. Talán még ettől is érdekesebb, ami a madridi kapu előtt történt: a hazaiak mindössze 4 lövéssel próbálkoztak, ezek közül azonban egy sem talált kaput. Az idei szezonban ez volt a harmadik alkalom, hogy az ellenfélnek nincs kaput eltaláló lövése (Sevilla, Osasuna, Valladolid).

Kevés gól, első hely

A Real Madrid sokkal visszafogottabban termelte a gólokat a szezon első felében, eddig 39 gólt szereztek (összehasonlításképp: a 2011/12-es szezon ezen szakaszában a Mourinho féle, rekordokat döntő csapat már 71 gólnál járt). Az sem segít, hogy Benzema – a keret messze legeredményesebb játékosa a szezonban – egy ideje gólképtelen. Jól mutatja azonban a csapat egységét, hogy ennek ellenére is sikerül hozni a hétvégihez hasonló nehéz mérkőzéseket.

"Néha az ellenfelek megnehezítik a játékunkat, de mi folyamatosan próbálkozunk. Azt szeretnénk, ha az emberek egy egységes és stílusos Real Madridot látnának." – mondta Sergio Ramos a Valladolid elleni meccs után.

Minden sorozatot figyelembe véve 19 mérkőzés óta veretlen Zidane együttese, legutóbb októberben kaptak ki a Mallorcától – az egyetlen vereség a bajnokságban. Szombaton madridi derbi – alá lehet írni a 0-0-t? 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK