Nacho soha nem hagy cserben

A Real Madrid védője volt csapata megmentője a Valladolid elleni mérkőzésen. Nacho ebben az idényben mindössze hét alkalommal lépett pályára.

A vasárnapi mérkőzést követően egyvalaki egészen biztosan elégedett volt az eseményekkel, ez pedig Nacho. „Három nagyon fontos pontot szereztünk, így vezetjük a bajnokságot. Micsoda csapat! Nagyon örülök a gólomnak is” – írta a védő twitteren a mérkőzést követően. Nem csoda, hogy Nacho ilyen emelkedett hangulatban volt. Nemcsak hogy jobbhátvédként nyújtott megbízható teljesítményt az eltiltás miatt hiányzó Dani Carvajal hiányában, de megszerezte a győztes találatot is a Valladolid ellen, aminek köszönhetően a nyolcadik forduló óta először ismét az első helyre került csapata. 

Miközben a labda a Valladolid hálójában pihent, Nacho a partvonalhoz futott és Zidane nyakába ugrott. Csupán pillanatokkal ezelőtt a francia mester arra utasította a spanyol védőt, hogy menjen fel a szöglethez, és vegyen fel pozíciót a hosszú oldalon. Ez utólag egy mesteri húzásnak bizonyult. 

Nacho

Ezen kívül sajnos nem sok dolog történt ebben a szezonban, ami örömöt okozhatna Nachónak. Kezdetnek ott van az, hogy a klub vezetősége múlt év elején úgy döntött, hogy meg szeretné erősíteni a védelmet, ezért leigazolták Éder Militãót a Portóból. A brazil érkezése elvette a harmadik számú védő szerepét Nachótól, és még egy fokkal lejjebb taszította őt a ranglétrán. 

Nacho az elmúlt hat idény mindegyikében több mint 1000 percet játszott – a játékidő azonban többé nem garantált számára. Kapott ajánlatot Sevillából és több olaszországi együttestől is tavaly nyáron, azonban a spanyol hátvéd úgy döntött, hogy marad Madridban és kihozza a legtöbbet abból, ami neki jut.

Nacho, a balhátvéd
Nacho szép lassan kiharcolt magának egy helyet Zidane rotációra alapuló csapatfilozófiájában. Az idényben először balhátvédként lépett pályára az Osasuna ellen, a sérült Marcelo és Mendy hiányát pótolva. Szintén balhátvéd szerepében tűnt fel az Atlético elleni, gól nélküli döntetlennel végződő mérkőzésen, és az október 1-jén megrendezett, Club Brugge elleni 2-2-es döntetlen alkalmával is. 

Nacho

Nacho ezen a Bernabéuban megrendezett, Brugge elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett komoly térdsérülést, ami két hónapra kiütötte a játékost. December 15-én tért vissza a Valencia ellen, egy 75 napos kényszerpihenő után. Ekkor ismét a balhátvéd szerepe jutott neki, mivel Marcelo és Mendy sem volt bevethető azon az összecsapáson. A következő mérkőzésen, december 22-én az Athletic Bilbao ellen Militão cseréjeként lépett pályára, miután a brazil védő egy erős ütést kapott az arcára. Nacho a neki jutott fél óra alatt egy jól irányzott fejesnek köszönhetően nagyon közel került a gólszerzéshez, de csak a kapufát sikerült eltalálnia. 

Ezután egy teljes hónapig a padra kényszerült, a múlt héten viszont két meccsen is pályára lépett: először az Unionistas elleni kupamérkőzésen, majd pedig a Valladolid ellen jutott lehetőséghez. „Nagyon örülök a gólomnak, hiszen hozzájárult három nagyon fontos pont megszerzéséhez, ami egy lépéssel közelebb vitte a csapatot a bajnokság megnyeréséhez” – nyilatkozta Nacho a mérkőzést követően. Annak ellenére, hogy nem sok lehetőséghez jut, Nacho sokszor megmutatta, hogy mennyire sokszínű, megbízható és magabiztos játékos. Zidane pedig tudja: Nacho soha nem hagy cserben.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK