Nacho: Zidane mondta, hogy menjek fel a szöglethez

Nacho beszélt a góljáról és a győzelem fontosságáról, Courtois pedig az Atlético elleni közelgő rangadó mellett Kobe Bryant haláláról is szót ejtett.

Nacho:

A meccsről: "Rendkívül boldog vagyok, nemcsak a gólom, hanem a megszerzett három, létfontosságú pont miatt is." Szoros meccset játszottunk, koncentrálnunk kellett, de végül meglett a három pont, amire szükségünk volt. A műsodik játékrészben sokkal jobban bántunk a labdával, volt területünk, de tudtuk, milyen nehéz dolgunk lesz itt vendégként. Bár nem volt sok helyzetünk, szerintem korrektül teljesített a csapat. Végül volt egy lehetőségünk, azt pedig gólra váltottuk."

Újra a liga élén: "Örülünk, hogy újra az élen lehetünk. Kellett ez a győzelem ma, ez egy fontos összecsapás volt, hiszen a riválisaink pontokat buktak; de természetesen még sok meccsünk van hátra. Jó formában vagyunk, ami a veretlen meccseket illeti, és magabiztosan tekintek a jövőbe."

A gólja: "Érdekes volt, mert úgy volt, hogy nem megyek fel a szöglethez, de az edző mondta, hogy legyek csak ott a rövid oldalon. Ilyen az élet, néha jókor vagy jó helyen, a dolgok pedig most jól alakultak. A gólom után egyből az jutott eszembe, hogy Zidane mondta, menjek fel a szöglethez."

Sok gólszerző: "18-an szereztünk már gólt a keretből, ez pedig mindenképp pozitívum, hiszen ez azt jelenti, hogy mindenki részt vesz a támadásokban. De persze védekeznünk is kell, és a csapat ezt is jól teszi, sok kapott gól nélküli meccset hoztunk le mostanában. Sokan betalálnak a keretből, ez pedig jót tesz a csapatnak."

Courtois:

A bajnokság: "Csak magunkra kell koncentrálnunk, nem pedig más csapatokra, ha ezt tesszük, jól fogunk teljesíteni. Még hosszú a szezon, lesznek hullámvölgyek. Most jó formában vagyunk, és az ilyen meccsekkel lehet bajnokságot nyerni. Nehéz meccs volt, de nyertünk, és ez a fontos. Meg akarjuk nyerni a bajnoki címet, de persze egyáltalán nem jelenthetjük ki, hogy itt a vége, és már nyertünk is."

Kobe Bryant: "A bemelegítésnél kaptuk a hírt. Rettenetesen szomorú vagyok, a lánya is vele volt. Imádom a kosárlabdát, őt nézve nőttem fel. Döbbenetes ez az egész, hatalmas ölelést küldünk az érintett családoknak. Nagyon megfogott Kobe győztes mentalitása,  akemény munkája, és hogy mindig hitt magában. Ezt hagyta hátra az emberekre, és mindannyian megpróbálunk majd erre emlékezni vele kapcsolatban."

Hazard visszatérése: "Jelenleg is dolgozik a felépülésén, de egy héten belül biztos, hogy nem fog pályára lépni. Hat napja edz, de egyelőre csak egyedül. Realistának kell lennünk, de mindannyian várjuk, hogy visszatérjen, és segítsen a csapatnak."

A madridi derbi: "Nehéz meccs lesz. Hiába történt velünk sok jó dolog a múltban, a jelen, ami számít. Nekik egy hetük van felkészülni, hiszen már nem érdekeltek a kupában, és biztos vagyok benne, hogy mindent bele fognak adni. Mindig ezt teszik. Ha pedig valaki nincs formában, még keményebben küzdenek. Ez egy derbi lesz, de mi jó formában vagyunk, és harcba tudunk szállni az intenzitásukkal, a szurkolóink támogatásával pedig legyőzhetjük őket. De mindenekelőtt a Zaragoza elleni meccsünkre kell gondolnunk."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK