Király-kupa: Csata a mumus ellen

A Real Zaragoza csapata egyfajta mumusként szolgál a Real Madrid számára, már ami a Király-kupát illeti. A habfehérek ismét velük találkoznak a legjobb tizenhat között, egy olyan párharc következő felvonásaként, amelyre Zinédine Zidane vezetőedzőnek nincs sok oka örömmel visszatekinteni.

2004. március 17-én a Zaragoza 3-2 arányban legyőzte a Real Madridot a Király-kupa fináléjában, amivel a galaktikusok korszakának végét jelezték előre.

Luciano Galletti gólja létfontosságúnak bizonyult a csapat ellen, amely olyan játékosokat tudhatott sorai között, mint Roberto Carlos, David Beckham, Guti, Luís Figo, Zidane és Raúl.

A kupadöntőben elszenvedett vereség után nem sokkal Carlos Quieroz fiai a Bajnokok Ligájától is búcsúztak az elődöntőben az AS Monaco jóvoltából, később pedig a spanyol bajnokságot is elbukták a Valenciával szemben.

2006-ban azonban egy ennél sokkal nagyobb bukás játszódott le a nézők szemei előtt, amikor a Zaragoza 6-1 arányban szégyenítette meg a habfehér gárdát a La Romareda stadionban.

A Madrid nem adta könnyen magát, a Bernabéuban rendezett visszavágó félidejében 3-0-s vezetéssel vonultak be az öltözőbe. Roberto Carlos szerzett egy negyedik gólt a második félidőben, de a madridiak végül nem tudták megfordítani a párharc menetét, és kiestek a kupából.

A Real Madrid egy évvel később valamelyest feledtette ezeket az emlékeket a Zaragoza ellen, amikor a bajnokság utolsó előtti mérkőzésén Ruud van Nistelrooy 2-2-re mentette az eredményt, Raul Tamudo pedig hírhedt egyenlítő találatával az Espanyol Barcelona elleni mérkőzésén a fehérek kezébe adta a spanyol bajnokságot. A következő héten a Real Mallorca elleni mérkőzésen végleg eldőlt, hogy a trófea a spanyol fővárosba kerül.

A La Romareda volt Raúl debütálásának a helyszíne is, pontosan 25 évvel ezelőtt. Habár nyerni nem sikerült azon a mérkőzésen, és számos helyzetet is kihagyott a fiatal tehetség, már akkor látható volt, hogy később be fogja írni magát a Real Madrid történetébe.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK