Benzema 42 napja nem rúgott gólt

A francia támadó ma este megtörheti a gólcsendet.

Öt meccses góltalanság

Benzema még nem szerzett gólt 2020-ban, sőt a legutóbbi öt találkozóján sem tudta bevenni az ellenfelek kapuját. Úgy tűnik, hogy a francia csatárnál – aki idén a Real Madrid elsődleges gólfelelőse – most érkezett el a góltalanság időszaka. Pedig az elmúlt 10 évben egyetlen szezonban sem lőtt gólt olyan rendszerességgel, mint a mostaniban.

Benzema legutóbb a Valencia kapuját vette be december 15-én, amikor is 1-1-es döntetlent játszott a csapat a Mestallában. Bár sérülés miatt kihagyta a két spanyol szuperkupa mérkőzést, még így is lett volna lehetősége a gólszerzésre.

Benzema egyenlítő gólja a Valencia elleni a 94. percben

A Valencia óta öt meccsen összesen 364 percet töltött a pályán: 90 perc a Barcelona, 90 perc az Athletic Bilbao, 81 perc a Getafe, 28 perc a Sevilla, és 75 perc az Unionistas ellen. Ezen az öt találkozón 14 alkalommal próbálkozott kapuralövéssel (nyolc el is találta a kaput), ez átlagban 2,8 lövés meccsenként. Ez jóval az idei átlaga alatt van, ami 3,33 lövés/mérkőzés. A probléma viszont nem a helyzetbe kerüléssel van: még mindig ő a csapat legtöbbet próbálkozó (66 lövés), és a kaput legtöbbet eltaláló (35) játékosa az idei verenykiírásban.

A csendes hétközi kupameccs után ma, a Valladolid ellen itt az idő, hogy folytassa a gólszerzést. Minden bizonnyal Rodrygo lesz a fő társa a támadásoknál. Nagyon jó emlékei vannak az Estadio José Zorrilláról: az elmúlt három látogatásakor három gólt szerzett a Valladolid otthonában. Tavaly márciusban duplázni tudott a 4-1-es összecsapáson. Az a találkozó volt Santiago Solari utolsó fellépése a Real Madrid edzőjeként, másnap jelentették be Zidane visszatérését.

Harc Messivel a Pichichiért

A Mardrid nagyban függ a francia támadó góljaitól. 16 gólt szerzett eddig, ez a a csapat összes gójának (58) a 28 százaléka. Egy dolog nagyon hiányzik Benzema mellől: egy gólerős támadópartner. Rodrygónak hat találta van, viszont ő sem talált be a Brugge elleni BL-találkozó óta. Ez december 11-én volt. A bajnokságban legutóbb október 30-án lőtt gólt. Eközben Gareth Bale mindössze három gólnál jár, Vinícius kettőnél, Luka Jovic pedig egynél.

Benzema és Rodrygo

Mielőtt Benzema elhagyta volna a góllövőcipőjét, még vezette a góllövőlistát: 12 meccs 16 gólt. Közben Lionel Messi – aki öt meccset is kihagyott a szezon kezdetén – 14 góljával már a francia támadó előtt jár. Messi az idei szezonban 90 percenként lő gólt, Benzemánál ez a szám 133.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy ez lesz Benzema  legsikeresebb szezonja, és megdönti a 2015/16-os rekordját: akkor 24 gólig jutott a bajnokjságban. Bár még megdöntheti, de az előrejelzések szerint 23 találatnál fog megállni a szezon végén. Talán az is segíteni fog neki, hogy nemcsak élvezi Zidane bizalmát, de úgy tűnik a szerződését is meg fogja hosszabbítani a klub 2022-ig.

Benzema közel az "Ötszázasok Klubjához"

Benzema a 491. mérkőzését játszotta szerdán a Real Madrid mezében (335 győzelem, 238 gól). Ezzel 15. az örökranglistán. Már csak néhány meccsre van attól a 12 játékostól, akik elmondhatják magukról, hogy több mint 500 alkalommal léptek pályára a Real Madrid játékosaként. Érdekesség, hogy ezen a listán kizárólag Roberto Carlos az egyetlen nem spanyol játékos.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…