Beharangozó: Real Valladolid – Real Madrid: A cél az első hely

A blancók 18 veretlen mérkőzés után lépnek pályára egy olyan ellenfél ellen, amely csak egyetlen alkalommal szenvedett vereséget ebben az idényben hazai pályán.

A Real Madrid folyamatosan haladt előre 2020 első hónapjában, összesen hét mérkőzést játszva három versenysorozatban (bajnokság, Király-kupa, Spanyol Szuperkupa). Miután a blancók kvalifikálták magukat a Király-kupa legjobb 16 csapata közé, ahol a Zaragozával küzdenek majd a továbbjutásért, a Valladolid otthonában lépnek pályára a spanyol bajnokság 21. fordulójában.

A Madrid abban reménykedik, hogy most már nem csak pontegyenlőséggel, hanem pontelőnnyel foglalhatja el a tabella első helyét, amire minden esélye megvan, hiszen a Valencia tegnap 2-0 arányban győzte le a Barcelonát. Azonban a Valladolid elleni meccs nem lesz egy sétagalopp, tekintettel a kasztíliaiak hazai formájára. A José Zorillában az idény során mindössze egyetlen vereséget szenvedtek (a Barcelona ellen, 5-1 arányban).

Valencia

„Jó formában vagyunk, szeretnénk, ha ez a Valladolid ellen is megmaradna”mondta Zidane a mérkőzés előtt. Carvajal eltiltás miatt nem szerepelhet a mérkőzésen, Vinícius, Mariano és Brahim pedig az edző döntése alapján nem utazik, viszont sérülése után visszatér Sergio Ramos a védelem tengelyébe, aki a szuperkupa-döntő óta először tagja a keretnek. A blancók a bajnokság legkevesebb gólt kapott csapata (13 gól 20 meccsen), és 17 különböző játékos szerzett már gólt a keretből ebben az idényben.

A Valladolid a héten elbúcsúzott a Király-kupa küzdelmeitől, miután a Tenerife búcsúztatta őket. Ez a vereség egy ötmeccses veretlenségi sorozatnak vetett véget. A bajnokságban a 15. helyen áll a csapat, négy győzelemmel, tíz döntetlennel és hat vereséggel. Házi gólkirályuk az ötgólos Enes Ünal. A két csapat a bajnokság elején 1-1-es döntetlent játszott Madridban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK