132 millió euró a jövő sztárjának megtalálására

Reinier Jesus szerződtetésével a Real Madrid már 132 millió eurót fordított a jövő új csillagának megtalálására.

A blancók nem kevesebb, mint 30 millió eurót utaltak át a Flamengo bankszámlájára a 18 éves brazil játékjogáért cserébe. Ez az összeg a harmadik legértékesebb játékossá teszi Reiniert a Juni Calafat és stábja által az elmúlt pár évben a csapathoz csábított játékosok listáján Rodrygo (50 millió euró) és Vinícius (45 millió euró) mögött. Ezen a listán megtalálható még Asensio és Ødegaard, az előbb említett összegekhez képest uzsonnapénznek számító 4 és 3 millió eurós árukkal, illetve az ingyen érkező Kubo is. Gyors fejszámolást követően ki is jön, hogy ez átlagosan 22 millió eurós vételárat jelent fejenként.

Martin Ødegaard: A skandináv Messi 3 millió euróért.
2014 végét írjuk, amikor a nagyobbnál nagyobb csapatok sorban állnak a norvég Strømsgodset együttesénél, az akkor még csupán 16 éves Martin Ødegaard megszerzéséért.
A norvég tehetség híre vírusszerűen terjedt, ami odáig vezetett, hogy a játékos személyesen is meglátogatta a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Liverpool, a Manchester City, az Arsenal és természetesen a végső befutó Real Madrid csapatát.
A Norvégiában már évek óta az új Messiként emlegetett játékos pár év kölcsönjáték után végre a Spanyolországban is megmutatja rátermettséget a Real Sociedad színeiben.

Marco Asensio: A kapu sarkaiban élő pókcsaládok rémálma.
Az Espanyolnál töltött egy év kölcsönt követően, az öltözőben Torerónak, azaz Matadornak is becézett játékos gyorsvonatként érkezett meg a köztudatba a 2016/17-es idényt követően, jó teljesítményének, illetve bődületes és fontos góljainak köszönhetően.
A soron következő kiírásban is folytatta tündöklését, amivel azt is kiérdemelte, hogy a 2018-as világbajnokságon képviselhesse Spanyolországot. Ez a jó forma viszont sajnálatos módon Zidane távozását követően alább hagyott.
Piaci értéke idő közben 90 milliósra nőtt, mi több, a Jürgen Klopp által vezetett Liverpool akár 140 milliót is képes lett volna odaadni a fiatal játékosért, azonban a Madrid kijelentette, hogy Asensio nem eladó. Jelenleg a nyáron elszenvedett súlyos térdsérülését követő rehabilitáció célegyenesében jár. Reméljük, hamarosan újra régi formájában láthatjuk a gyepen.

132

Vinícius Junior: A 45 millió eurós cselgép.
2018 nyarán sokakat meglepett a Real Madrid, amikor 45 milliót költött egy akkor még alig ismert 18 éves focistára. Mint később kiderült, muszáj volt, hiszen a sokak által Neymarhoz hasonlított játékost már nem sok választotta el attól, hogy a Manchester City, esetleg a Paris Saint-Germain gárdájához csatlakozzon.
A brazil fenegyerek még nem teljesen igazolta hírnevét a Madridnál, azonban a védőket az őrületbe kergető cselei és sebessége miatt még korai lenne leírni.
Ha a támadások befejezésének receptjét is sikerülne elsajátítania, gyorsan 100 millió eurós nagyságrendű játékos válhatna belőle.

Rodrygo Goes: Egy újabb szélső 50 millió euróért.
Egy évvel Vinícius szerződtetését követően ismét váratlant húzott a Real Madrid, és Rodrygót is habfehérbe öltöztette.
50 millió euró rengeteg pénz egy újabb tiniért, de ha sztár válik belőle, ez az összeg a legkevésbé sem fogja izgatni a Bernabéu közönségét.
Eddigi két legfontosabb pillanatai a Galatasaray elleni mesterhármasa és az Atlético Madrid ellen a Spanyol Szuperkupa döntőjében értékesített tizenegyese voltak.

Takefusa Kubo: A japán Messi, akinek az ára még forintban is annyi, mint euróban.
Real Madridnak még csak ki sem kellett nyitnia a pénztárcáját, hogy az egykor még a Barcelona akadémiáján edződő japán játékost megszerezze az előző nyári átigazolási időszak folyamán.
Bár az előszezonban mutatott játéka kétségtelenül bizakodásra ad okot, Kubo az idei szezont a Real Mallorca csapatánál tölti kölcsönben, ahol fontos tapasztalatokat szerezhet.

És végül, Reinier Jesus: Az új Kaká, frissen melegében.
A Real Madrid legújabb brazil sztárjelöltje még csak a napokban igazolt a spanyol fővárosba.
Az új Kakának is tartott 2002-es születésű játékos 30 millió euróért váltott klubot, és még mielőtt a nagycsapatba kerülne, a Castillában bontogathatja szárnyait.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK