Zidane: Odriozola kérte a távozását, a döntést közösen hoztuk meg

Zinédine Zidane a Real Valladolid elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját, mely során érintette a csapat körüli legaktuálisabb kérdéseket.

A mérkőzésről: „Jó formában vagyunk, szeretnénk folytatni azt, amit elkezdtünk. Minden harmadik nap mérkőzést játszunk, és mindig a tőlünk telhető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk. Ez holnap sem lesz máskép. Nem lesz könnyű meccs. Egy olyan csapattal találkozunk, mely ellen mindössze egyszer szenvedtünk vereséget hazai pályán. Meglátjuk, hogy ezúttal mi fog történni. Minden csapat győzni akar, és ők döntik el, hogy ezt miképp akarják megvalósítani. Nekünk megvan a saját rendszerünk, ahogy a többieknek is. Nem fogok arról beszélni, hogy mások mit és hogyan csinálnak. Mi arra törekszünk, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, annak tudatában, hogy minden mérkőzés különböző. Arra kell koncentrálnunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk holnap. Minden nap próbálok beleadni mindent, és a játékosaim is így tesznek. Jó formában vagyunk. A legfontosabb dolog jelenleg a holnapi meccs, illetve az, hogy mit csinálunk majd a Valladolid ellen.”

Casemiro formája: „Két gólt szerzett a legutóbbi bajnokin, és nem lep meg, hogy a büntetőterületen belül is feltűnik, hiszen egy olyan játékosról van szó, aki képes ezeknek a pozícióknak a felvételére, valamint az ottani feladatok ellátására is. Ezt bizonyította a Sevilla ellen. Fontos játékos, és ezt rendszeresen bizonyítja. 25 tagja van a keretnek, és mindannyiuknak érezniük kell, hogy fontosok számunkra. Háromnaponta pályára lépünk, így mindenkire szükségünk van.”

Hazard: „Nem tudom megmondani, hogy mikor térhet vissza, hiszen még csak most kezdte el a labdás edzéseket. Jelenleg egyáltalán nincsenek fájdalmai. Hétfőtől egyedül fog dolgozni, több ideje lesz a labdás gyakorlatokra. Remélem, hogy a lehető leghamarabb bevethető állapotba kerül, hiszen a mentális állapota szempontjából ez rengeteget jelentene neki. Ugyanakkor tényleg nagyon nehéz megmondani, hogy erre mikor kerülhet sor, de elégedettek vagyunk a fejlődésével.”

Bale: „Mind azt szeretnénk, ha bevethető lenne, ez a legfontosabb számára és számunkra is. Megsérült a bokája az előző meccsen, és ő az, aki emiatt a legszomorúbb. Semmi komoly sérülésről nincs szó, ezért reméljük, hogy a Valladolid elleni meccs után már játszhat majd. Vissza akar térni, és játszani szeretne. Mindig aggódok, amikor valamelyik játékosom megsérül. Nem szeretem a sérüléseket, és a játékosok is szenvednek. Azt szeretném, ha mind a 25 játékosom bevethető lenne, és amiatt fájna a fejem, hogy kit játszassak. Bale is akkor lenne boldog, ha mindig játékra kész állapotban lenne. Ez a sérülés szerencsére meglehetősen kicsi, ami jó hír számunkra. Mindig meg fogom védeni a játékosaimat. Jó a hangulat a csapatban, mindenki azon dolgozik minden erejével, hogy a Real Madriddal jó dolgok történjenek. Mindenki belead mindent a címerért. Nem gondolom, hogy a Bale-lel kapcsolatos dolgok valóban olyanok lennének, mint azt a média állítja. Több sérülése is volt, ezzel pedig nem tudunk semmit sem tenni. Reméljük, hogy a közeljövőben hosszabb ideig bevethető állapotban lesz, és akkor ő is felveheti a csapat jó hangulatát.”

Vinícius: „19 éves, óvatosnak kell lennünk vele, vigyáznunk kell rá. Ambiciózusnak kell lennie, de ezt nem tudjuk irányítani. 25 fős keretünk van, ha ő épp nincs ott a meccskeretben, az azért van, mert valaki más került be helyette. Vinícius egy olyan játékos, aki bármely más klubnál több lehetőséget kapna, de elégedett a jelenlegi helyzetével. Az én munkám a döntések meghozatala.”

Odriozola: „Ő kért arra, hogy távozhasson. Beszéltünk róla, majd együtt hoztuk meg a döntést, a klubbal karöltve. Remélem, hogy minden jól alakul számára, és több lehetőséghez jut. Fantasztikus játékos, aki itt nem játszott sokat, de számítunk rá. A Real Madird játékosa, eljön az ő lehetősége is.”

Brahim és Mariano: „Minden egyes játékosommal beszélgetek, és mindannyian tisztában vannak a helyzetükkel. A döntés az ő kezükben van. Ha szükség van arra, hogy adjak nekik tanácsot, vagy mondjak bármit, akkor megteszem. Most itt vannak, számítani is fogok rájuk, amikor eljön az idejük. Ezek a dolgok a játékos, az edző és a klub között dőlnek el.”

A saját munkája: „Jelenleg a Real Madridnál vagyok, és ennek nagyon örülök. Boldog vagyok itt. Sok munkánk van, mindannyian a legjobbra törekszünk. Jelenleg csak a holnapi mérkőzés jár a fejemben. Edzőként mindig fejlődni, javulni akarok. Olyasvalamivel foglalkozok, amit imádok. Éveken át játékosként kerestem a kenyerem, ami merőben eltér a jelenlegi munkámtól, de nagyon élvezem ezt a szerepet is. Ha a csapat jól teljesít, akkor nagyszerű munkát végzek, ha pedig nem teljesítünk jól, akkor ennek az ellenkezője. Ezért van az, hogy nem idegesít, amit az emberek mondanak, és ezért koncentrálok csak a játékosaimmal közösen elvégzett munkára, illetve arra, hogy maradjunk versenyképesek, állandósítsuk a formánkat. A megkezdett úton kell tovább haladnunk. Ha ez nem így lesz, akkor ismét kritizálni fognak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…