Vinícius, a kivételes

A MARCA újságírójának véleménye a fiatal brazil szélsőről.

19 évesen, 50 meccsel a háta mögött Vinícius Júnior sok mindent megtapasztalt a Real Madridnál eltöltött másfél éve alatt.

Az események igen hamar felgyorsultak körülötte, hiszen a Segunda B-ben játszó Castillánál kezdte az első madridi idényét, azonban már a szezon első felében felkerült a „nagyokhoz”, és a Barcelona ellen is pályára lépett a katalán fővárosban. Ez meglehetősen nagy lépés egy ilyen fiatal játékosnak.

Eddigi 50 mérkőzéséből 28 alkalommal nevezték a kezdőbe, 6 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki 2595 játékperc alatt. 103 sikeres cselt mutatott be ebben az időszakban, és pontosan ezen megmozdulások miatt kedvelték meg a szurkolók már akkor, amikor feltűnt a klub radarján.

Vinicus

Egyedül egy dolog van, ami kifogásolható vele kapcsolatban, ez pedig a gólszerzés, ami lássuk be, eléggé fontos a labdarúgásban, különösen, ha a támadószekcióban játszik az ember. Az ő esetében azonban nem arról van szó, hogy nem tudja, hogyan kell a labdát a hálóba juttatni, inkább emlékeznie kellene rá, hiszen a képességei adottak.

16 éves korában az U17-es brazil válogatott színeiben gólkirály volt a Copa Américán, 17 éves korában pedig a házi góllövőlista élén végzett a Flamengo mezében, az első szezonjában.

A gólok hiánya ellenére Viníciusban olyan potenciál rejlik, amelyet a számok nyelvén nem lehet kifejezni.

A jelenlegi piacon nem sok olyan játékos van, aki úgy ki tudna billenteni egy mérkőzést az egyensúlyából, mint ő, és páratlan képességekkel rendelkezik, ami a kapuig való eljutást illeti. A robbanékonysága, ereje és képességei által Vini konstans veszély az ellenfél térfelén, igazi rémálom a védők számára.

A Real is tisztában van azzal, milyen potenciál rejlik benne, és az egyetlen aggodalomra okot adó dolog vele kapcsolatban az, hogy akadályozhatja a fejlődését, ha nem kap elég játéklehetőséget. Azonban Vinícius túltette magát azon az időszakon, amikor önbizalomhiánnyal küzdött, és készen áll egy új kezdésre.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK