Brahim rögös útja Kanadától Salamancáig

A Manchester City korábbi támadója a kupamérkőzésig 4 meccsen mindösszesen 40 percet játszott. Zinédine Zidane azonban most a harmadosztályú együttes ellen ismét pályára küldte az eddig mellőzött fiatalembert, aki élt is a mester bizalmával.

Brahim a nyár folyamán meghívást kapott Zidane-tól a csapat Kanadában tartott előszezonjára, viszont egyből az első edzésen összeszedett egy sérülést, amelynek következtében kihagyni kényszerült a felkészülést. A 20 éves Díaznak egészen szeptember közepéig kellett várnia, hogy újból pályára léphessen, ám ezután sem kapott komolyabb szerepet egészen az Unionistas elleni találkozóig. Salamancában azonban elérkezett a várva várt lehetőség és bizonyította is a fiatal játékos edzőjének, hogy nyugodtan számolhat vele a szezon hátralevő részében. A Real Madrid keretéből eddig összesen 17 különböző játékos zörgette meg az ellenfél hálóját a 2019/20-as kiírásban, akik közül magasan Brahimnak van a legjobb perc/gól aránya 38.5 percenként szerzett találataival. Figyelembe kell viszont venni, hogy mindkét gólt a harmadosztályú gárdának lőtte, amelyek közül végül az első öngólként lett feljegyezve.

200125_brahim

Ehhez képest a kupamérkőzésen 15 percet pályán töltő Luka Jović csupán 1 gólt szerzett 19 mérkőzést követően. Ez messze elmarad tavalyi emlékezetes szezonjától, amely során 48 meccsen 27 gólt termelt, azaz 122 percenként kellett az ellenfél kapusának kiszednie a labdát a kapujából, ha a szerb támadó éppen arra járt. Nem mehetünk el egy másik madridi játékos mellett sem, aki sajnos eddig rossz viszonyt ápol a befejezésekkel. Ő nem más, mint Vinícius. A brazil reménység eddig 853 perc alatt 2 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve, 426-os perc/gól mutatót produkálva.

Brahim a legutóbbi meccsen nyújtott hozzáállásával és játékával biztosan sok emberben keltett pozitív csalódást, remélhetőleg köztük van Zidane is és ezáltal több szerep hárul majd a spanyolra. Ami Jovićot illeti, eddig nem képes hozni az elvárt szintet, ami jogosan válthat ki az emberekből felháborodást. Mentségére szóljon, hogy egy új környezetbe kellett beilleszkednie az elmúlt fél év alatt és a kapu elé érve a szerencse is elhagyja az esetek többségében, így lövései rendre rossz irányt vesznek a kapufa érintését követően.
 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…