Lassan már az igazságtalanságokat is elkezdik hiányolni

A MARCA újságírójának véleménye a VAR használatával kapcsolatban.

A modern futball keretei között a Real Madrid – Sevilla összecsapáson Luuk de Jong első találatát teljesen jogosan érvénytelenítették. A játékvezető kiválóan alkalmazta a VAR-t és vonta vissza az amúgy védhetetlen fejest.

Ugyan a protokoll szerint csak égbekiáltó hibák alkalmával lehet használni a VAR-t, azonban az ötödik visszajátszás rávilágított a gól szépséghibájára: Gudelj kosárlabdázókat megszégyenítő módon zárta ki a játékból Éder Militãót. Még Julen Lopetegui is elismerte a mérkőzés után, hogy ez egy előre begyakorolt figura volt.

Bármely más korszakban ez egy érvényes találat lett volna. Ha a játékvezető észreveszi, szabadrúgás kifelé. Azonban ha nem, nos… akkor ilyen a futball. Megjegyzendő, hogy De Jong második gólja már valóban felkerült az eredményjelzőre, holott az is vitatható körülmények között született. 

VAR

Minden héten történik valami, ami felülmúlja az előző hét eseményeit. A labdarúgás egyre jobban felgyorsul, lassan követhetetlenné válik. 

A régebbi időkben nevetséges lett volna, ha ezeket a találatokat visszavonják, azonban a modern technika vívmányainak széles repertoárja mellett nincs más választás – vissza kell nézni, esetleg új, általában igazságosabb döntést hozni. Még ha ez hosszú percekbe is telik. 

A futballkedvelő emberek egy része azt állítja, a VAR jobbá teszi a játékot. Ez valóban helytálló megállapítás, különösen akkor, ha a mi kedvenc csapatunknak kedvez az ítélet. Megeshet, hogy a játékvezetők jobb döntéseket hoznak az új rendszer bevezetése óta, azonban nehéz nem hiányolni azt a 17 könnyen megjegyezhető szabályt, de még annak az embernek a hibáit is, akinek 22 renitens hazudozóval kell megküzdenie a pályán. 

Lassan már az igazságtalanságokat is elkezdik hiányolni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK