Egytől egyig: Unionistas de Salamanca – Real Madrid (1-3)

A Király-kupa legjobb 32 csapata között a harmadosztályú Unionistas de Salamanca ellen kellett pályára lépnie Zidane fiainak, egy olyan környezetben, ami koránt sem nevezhető megszokottnak a játékosok számára. Ez meg is látszott a játékon, de végül érvényesült a papírforma, a blancók pedig továbbjutottak. Értékeltünk.

Csapatok
Real Madrid (6)
Kicsit felforgatott kezdőcsapat, kissé fantáziátlan játékkal párosulva végül nagy nehezen győzelmet eredményezett. A bohózatba illő gólok tökéletesen beleillettek a meccs képébe, itt ténylegesen csak annyi volt a lényeg, hogy győzelemmel zárja a találkozót Zidane csapata. A védelem néha azért így is a szívbajt hozta rám, a Miliãto – Nacho páros nem igazán tudta felvenni a megfelelő ritmust a harmadosztályú ellenféllel szemben, akik meglepően hatékonyan zavarták a madridi labdakihozatalokat, nem egyszer hibába kergetve a világklasszis játékosokat. Mindenesetre végül sikerült győzelemmel zárni a találkozót, így lehet készülni a hétvégi, Valladolid elleni összecsapásra.

Real Madrid

Unionistas de Salamanca (7)
Túlzás nélkül állítható, hogy szimpatikus csapat benyomását keltették. Nem küldték az ellenfél játékosait mészárszékre, inkább a saját játékukat produkálva igyekeztek jó eredményt elérni. Több alkalommal nagyon magasra helyezve a presszinget, már az ellenfél tizenhatosánál igyekeztek megakasztani a madridi labdakihozatalokat, aminek meg is lett az eredménye labdaszerzések formájában. Egyetlen góljukon kívül szerezhettek volna még, Aréola azonban sikerrel hárította a próbálkozásaikat. Erre a teljesítményre büszkék lehetnek. 

Játékosok
A meccs embere – Alphonse Aréola (8)
Fontos védéseket bemutatva járult hozzá a győzelemhez, neki köszönhetően sikerült 1 gólon tartani az ellenfelet. A kevés lehetőség miatt rajta is látszódott néha a bizonytalanság, leginkább amikor lábbal kellett játékba hozni a labdát, mindenesetre jó teljesítmény volt ez a francia hálóőrtől. 

Dani Carvajal (5,5)
A jobb oldalon folyamatosan igyekezett megteremteni az opciót a társaknak támadásban, a meccs előre haladtával viszont ő is beleszürkült a mezőnybe. A szokásosnál gyengébben futballozott ő is, nem volt kellően hatékony. 

Éder Militão (5)
Többször nagyon körülményesnek és lassúnak éreztem, a labdakihozatalok során túl sokáig várt, az ellenfél letámadása pedig kellően zavarba ejtette. Nem ezt vártam volna tőle, ugyanis több meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő akkor, amikor lehetőséget kapott, ám ezt a találkozót neki is el kell felejtenie. 

Nacho (5)
A saját nevelésű hátvéd most a védelem közepén kapott lehetőséget Militão mellett, érződött is több alkalommal, hogy nincsenek összeszokva. Nem volt eléggé éles, az ellenfél egyenlítő góljánál csak későn lépett ki a támadóra. 

Marcelo (5,5)
Az ő technikai képzettségéhez nem sokan érnek fel, ám ebből ezúttal nem mutatott sokat. Kissé kapkodó és pontatlan játékból viszont annál inkább, beadásai nem igazán találtak ember a kapu előtt. Látszik, hogy nincs formában, reméljük minél hamarabb visszatalál a helyes útra.

Marcelo

Casemiro (7)
A brazil gép ezúttal is kezdőben kapott helyet, és most sem okozott csalódást. Védekező munkája mellett többször lépett be a támadások építésébe, nemegyszer tűnt fel az ellenfél tizenhatosánál, ahol több szép megoldást is láttunk tőle. 

Fede Valverde (5,5)
Magához képest kevésbé tudott hatással lenni a játékra. Védekezésben sokat melózott ő is, a támadások építése során néhány ritmusváltással igyekezett életet lehelni a fásult játékba, de ezen kívül most ő is inkább csak túl akart lenni ezen a meccsen. 

James Rodríguez (6)
Próbálkozott becsülettel, az ő feladata volt, hogy forgassa a csapatot és valamilyen szintű kreativitást vigyen a támadójátékba. Jól mozgott a pályán, néhány alkalommal gólt is szerezhetett volna, de elkerülte a szerencse. Kicsit görcsösnek éreztem, de ez nem is csoda a kevés játéklehetőség miatt. 

Vinícius JR (5)
Vini teljesítménye ezúttal is hagyott némi kívánnivalót maga után, többször úgy éreztem, hogy a sebességén kívül nagyon semmivel nem tud kitűnni ezúttal sem. Alapvetően képes volt felgyorsítani a kissé fásult játékot, de a legtöbb esetben rossz döntést hozott.

Gareth Bale (5,5)
Megszerezte a vezető gólt, de ezen kívül nem sokat tudott hozzátenni a walesi szélső. Elég korán kapott egy rúgást, utána láthatóan problémai akadtak, talán ebből kifolyólag sem volt elég hatékony, az ellenfél védői könnyen hatástalanították. 

Karim Benzema (5,5)
Próbálkozott becsülettel, de még nem annyira éles. Több alkalommal meg tudta verni a védőjét, ilyenkor viszont jobbára csak az oldalhálót találta el. Játékba kell még hozni, valószínű, hogy Zidane is ennek apropóján jelölte a kezdőbe. 

Cserejátékosok
Brahim Díaz (7)
Legalább volt némi pozitívum is a mérkőzésen Brahim beállásával. Nagyon ritkán látjuk játszani, a tavalyi évben ő is több lehetőséghez jutott. A második gól hathatós közreműködője volt, majd a találkozó végén ő zárta le végleg a továbbjutás kérdését. Többet szeretném látni játszani, de nem valószínű, hogy sokkal több lehetőséghez jutna a továbbiakban.

Brahim

Luka Jović (-)
Nagyjából negyedóra epizódszerep jutott a szerbnek, ez idő alatt nem sokkal tudott hozzájárulni a meccs képéhez.

Isco (-)
James helyett állt be, pár labdaérintésén kívül csak egy frissítés volt a középpályán. 

Edzői teljesítmény
Zinédine Zidane (7)
Erősebb kezdőt pakolt fel, mint amire számítottam, nem akarta a véletlenre bízni a továbbjutás kérdését, ez egyértelmű. Casemiro talán kaphatott volna pihenőt, a brazil túlterheltsége előbb-utóbb ki fog jönni, bár eddig még sikerült rácáfolnia ezekre a károgó jóslatokra. A játék most így sikerült, a pálya talaja sem könnyítette meg a madridiak dolgát, végül azonban sikerült kiszenvedni a győzelmet.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK