Ceballos távozna, az Arsenal nem engedi

A Real Madrid kölcsönjátékosa, Dani Ceballos egy spanyol rádióműsor információi szerint kérvényezte az Arsenalnál, hogy engedjék távozni.

Ceballos utoljára november elején játszott az Arsenalban, még a Vitoria SC ellen az Európa-ligában. Ezt követően sérülés miatt kihagyott 9 bajnoki meccset, de felépülése óta sem lépett még pályára Mikel Arteta kezei alatt az új esztendőben.

A helyzet állítólag odáig fajult, hogy a 23 éves spanyol már kommunikálta edzőjének a távozási szándékát. Ezt követően a Real Madridot is informálták a játékos igényéről, és kérték őket annak megvizsgálására, hogy van-e lehetőség a kölcsönszerződés idő előtti felmondására, ahogy erre más játékosoknál, mint Vallejo, Lunin és De Frutos már megoldották.

Ceballos

Az Arsenal azonban idő közben egyértelművé tette mind a játékos, mind a Real Madrid számára, hogy nem szeretnék elengedni Ceballost. A londoni klubvezetés úgy gondolja, hogy a jelenlegi kevés játékperc ellenére is fontos játékossá válhat a csapatban a középpályás.

Az is bonyolítja a helyzetet, hogy a Real Madridból való távozás döntését annak idején egyedül a játékos hozta meg. Unai Emery jelezte, hogy igényt tartana a szolgálataira, a Real Madrid pedig belement az üzletbe, mivel Zinédine Zidane nem számolt a középpályással. A spanyol klub ezért úgy gondolja, hogy ezt a helyzetet Ceballosnak kell megoldania az Arsenallal. Más a helyzet, mint Vallejo esetében, ahol a Real Madrid is bevonódott a történésekbe, hiszen ott a Wolves edzője egyértelműen jelezte, hogy nem számol a játékossal, így előnyösebb lenne számára a távozás.

Ceballos döntésének a hátterében egyébként a 2020-as Európa-bajnokság áll. A nyári kölcsönszerződés értelmében a játékos egészen az idény végéig az Arsenalnál maradna. Ígéretesen is kezdődött számára az angliai kaland, hiszen a csapat első 11 bajnokiján mindig kezdőként lépett pályára Unai Emery kezei alatt. Sérülése óta azonban nem adódott számára lehetőség, pedig pont azzal a céllal távozott a spanyol fővárosból, hogy a folyamatos játéklehetőségnek köszönhetően fejlődni tudjon, és ott lehessen a kontinenstornán.

Ceballos

Sok klub, köztük a Valencia és az AC Milan is figyeli a játékossal kapcsolatos történéseket, akik mind nyitottak arra, hogy kölcsönvegyék a spanyol tehetséget. A középpályás nagyon szeretne bekerülni Luis Enrique Eb-keretébe, és olyan klubhoz szeretne menni, ahol garantálják számára a játékperceket.

Van még idő az átigazolási időszakból, ám nem valószínű, hogy az angol együttes meggondolja magát. A Madrid kiváló kapcsolatot ápol a londoniakkal, amit szeretne is megőrizni, így biztosan nem fog nyomást gyakorolni rájuk. A blancók aggódva figyelik a történéseket, de nem fognak beavatkozni, és kitartanak amellett, hogy Ceballosnak meg kell harcolnia a helyéért.

Forrás: AS, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK