Carvajal: Egyetlen alkalommal éreztem félelmet a pályán

A Real Madrid védője egy magazinnak adott interjút.

Dani Carvajal sosem fogja elfelejteni azt a nyomást, amit a 2014-es Bajnokok Ligája-döntő előtt érzett. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy a spanyol hátvéd félelmet érzett a pályán, ennyire feszültté tette a mérkőzés.

„Azt hiszem, az egyetlen alkalom, amikor valamiféle félelmet vagy ahhoz hasonlót éreztem, az az Atlético Madrid elleni, 2014-es Bajnokok Ligája-döntőben volt, amikor úgy tűnt, hogy elúszik a meccs. Az idő telt, mi pedig nem tudtunk gólt szerezni, így a városi riválisunk nyerte volna a sorozatot. Ez volt az egyetlen pillanat, amikor félelmet éreztem a pályán.”

Carvajal

A fáradhatatlan játékos állítása szerint „az egyik legszebb pillanat” volt ez karrierje során. Ekkor még nem is sejthette, hogy pár év elteltével még háromszor fogja a magasba emelni a hatalmas serleget.

„A vezetőedző és a játékosok is magabiztosak, így én is intelligensen, az évek tapasztalatával a hátam mögött lépek pályára minden mérkőzésen, és keményen küzdök azért, hogy fizikálisan is a csúcson legyek. Nem könnyű az akadémiáról felkerülve ilyen hosszú ideig ezen a szinten futballozni.”

A 28 éves jobbhátvéd nagyra tartja, hogy a világ egyik legjobb együttesében szerepelhet, de továbbra is két lábbal a földön jár. Ahogy ő mondta: „Nem szabad elfelejtenem, hogy honnan jöttem.”

Carvajal nem keresi a reflektorfényt és elmondta, hogy „ha a barátaimmal egy sör mellett az élet nagy dolgairól társalgunk, akkor azt minden nagyzolás nélkül tesszük. A társaságban valaki keményen dolgozik, valaki tanul, de az, hogy jól teljesítesz vagy hogy jól megy a sorod, nem jelenti azt, hogy többet érsz másoknál.”

Carvajal

A Real Madridban való szereplés olyan élettel és nyomással jár, amit nem sokan képesek elviselni. „Két rossz mérkőzés, és az emberek máris megkérdőjeleznek téged” – mondta erről. „Elég egy rossz passz, és a lelátó máris zúgolódik. Tudjuk, mennyire igényes a Bernabéu, ez pedig eléggé nehéz.”

„Amikor Zidane megérkezett, hozta magával ezt a filozófiát” – ezt már az „egy mindenkiért, mindenki egyért” mentalitásról említette meg, ami a francia szakember érkezésével honosodott meg a klubnál. „Talán ránézésre úgy tűnik, hogy amit elért, az szerencse, de az edzőnk keményen dolgozik, bízik minden egyes játékosában és tudja, hogy mire van szüksége ennek a keretnek, hogy melyik játékos hogyan és mikor tud jól teljesíteni, és ez egy remek dolog” – tette hozzá.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK