2020. July 8., Wednesday

Beszámoló: Unionistas de Salamanca – Real Madrid (1-3): Irány a legjobb 16!

  • Gy. András
  • Jan. 23, 2020, 9:06 a.m.
A Real Madrid biztosította, hogy a Király-kupa aktuális idényében ne érhesse szó a ház elejét, és egy salamancai győzelemmel továbbjutott a sorozat legjobb 16 csapata közé. A blancók így már 18 mérkőzés óta veretlenek.

A találkozó 18. percében már vezetést szereztek, miután James beadása Góngora fejéről Bale elé került, aki mellel levette a labdát, majd jobb lábas lövése Guille Andrés segítségével Brais kapujába került. Egy perccel később Góngora válaszolt egy távoli kísérlettel, de Areola nagyot nyújtózva meg tudta akadályozni a gólszerzést.

A Real Madrid irányította a játékot, több helyzetet is kidolgozva az első játékrészben. Benzema próbálkozott egyéni akcióval a 35. percben, de a labda végül az oldalhálót találta meg. Két perccel később James játszott össze Casemiróval, de a kolumbiai lövésénél a kapufa segített Braisnak.

Real Madrid

A második félidőben több helyzetet láthattak a nézők. Bale keresztezett a 49. percben, Vinícius sarokkal juttatta el a labdát a büntetőponthoz, ahol Benzema segítségével Jameshez jutott a játékszer, de a kolumbiai lövésénél ezúttal a hazaiak kapusa volt résen. Amikor úgy tűnt, hogy már csak idő kérdése az újabb vendég találat, a frissen beállt Alvaro Romero egy nagyszerű mozdulatsort követően védhetetlenül lőtt a bal felsőbe az 57. percben.

A Real Madrid öt perccel később újra megszerezte a vezetést. Marcelo keresztezett, a Bale helyére beállt Brahim pedig a hosszú oldalon érkezett, egy furcsa mozdulattal a kapu felé lőtte a labdát, ami Góngora mentési kísérlete ellenére is a hálóban kötött ki. A hazaiak azonnal reagáltak, De la Nava előtt meg is volt a lehetőség az egyenlítésre, de lövése Areola kezei között kötött ki. A Madrid játékosai nem akartak kockáztatni, így egyre több helyzetet dolgoztak ki. A 85. percben kis szerencsével lezárhatták volna a meccset, de Brahim a kapufát találta el, Vinícius a kipattanóból a kapusra fejelte a labdát, majd az újabb kipattanóra Jovic érkezett, aki szintén a kapufára rúgta a játékszert. A hosszabbítás pillanataiban aztán Brahim állította be a 3-1-es végeredményt egy nagyszerű egyéni akciót követően. A következő forduló beosztását pénteken, 12:30-tól sorsolják.
 


Hozzászólások

Tabella