Gongora és Portilla: Egy veterán és egy amatőr a Real Madrid ellen

Az Unionistas de Salamanca játékosai számára egész biztosan életre szóló élmény lesz a Real Madrid elleni Király-kupa-találkozó, nincs ezzel másként az amatőr Cristian Portilla és a veterán Juan Gongora sem. Előbbi még sosem lépett pályára a blancók ellen, utóbbinak azonban volt már szerencséje a madridi alakulathoz.

A Real Madrid ellen játszani igazi valóra vált álom egy olyan szerény csapat számára, mint az Unionistas. A klubnak, amelyet 2013-ban a szurkolók alapítottak, olyan ez, mint egy megkésett karácsonyi ajándék.

Gongora José Mourinho Real Madridja ellen lépett pályára a Király-kupában, még a Real Murcia játékosaként.

„Emlékszem, hogy a sorsolás a hét közepén történt” – idézi fel az Unionistas veteránja. „Aztán amikor meghallottuk, hogy ellenük fogunk játszani, igazi partihangulat uralkodott, mint most. Cristiano Ronaldo volt a kedvenc játékosom.”

„A bemelegítés során elkértem a mezét, de azt mondta, hogy várjuk meg a meccs végét. Öt percen keresztül beszélgettünk.”

„Most nem fogom elmondani, hogy miről volt szó, de azt mondta, hogy egy igazán jó csapat vagyunk és további sok sikert kívánt a szezon hátralevő részére.”

„Először gólnélküli döntetlen született, majd a második találkozón teljesen szétszedtek minket.”

„A célunk, hogy kiejtsük a Real Madridot. Mindenképpen azt szeretném, ha a legerősebb összeállításban lépnének pályára.”

Gongora és Portilla

Gongora kitért az Unionistas felkészülésére is: „Az edzőnknek nem szükséges motiválnia minket” – jegyezte meg. „Minden héten nézzük a meccseiket, ez bőven elég motiváció. Ha mások le tudják győzni őket, mi miért ne? A Real Madrid a legnagyobb klub a világon.”

Végül elmondta azt is, hogy ezalkalommal kinek a mezét igyekszik majd megszerezni. „Megpróbálom Sergio Ramos vagy Isco trikóját elkérni”– mondta.

Eközben a középpályás Cristian Portilla karrierje során először mérkőzik meg a királyi gárdával.

„Már volt szerencsém olyan nagyszerű klubok ellen megmérettetni magam, mint a Barcelona, az Atlético Madrid, a Valencia, a Sevilla vagy a Betis, és most itt az alkalom, hogy a Real Madrid is felkerüljön erre a listára” – mondta Portilla.

„Élvezni kell a játékot, de persze keményen fogunk küzdeni. Nem az a kérdés, ki áll veled szemben, ugyanolyan jól kell teljesíteni.”

Arról is beszélt, hogy hogyan lehet esélyük a Real ellen: „A labdarúgásnak megvannak a maga titkai: küzdened kell, fel kell állnod és párharcokat kell nyerned még akkor is, ha a világ legjobb csapatával nézel farkasszemet” – zárta gondolatait Portilla.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK