Az Unionistas játékosai: Maximálisan ki akarjuk élvezni ezt a meccset

Az Unionistas de Salamanca egy 2013-ban alapított klub, amelyet a megszűnt Union Deportiva Salamanca (UDS) emlékére hoztak létre. A kasztíliai klub ma este a Real Madrid ellen lép pályára.

Kétségtelen, hogy ez lesz a klub történetének legjelentősebb mérkőzése.

Tisztelet a klubnak
Ha van három játékos, akik mindenkinél többet tudnak az UDS-ről, akkor ők Carlos de la Nava, Piojo és José Ángel. Ez a hármas a korábban létezett klub kötelékébe tartozott, most pedig fontos szerepet játszanak az Unionistas életében.

„Hatalmas büszkeség ez számunkra” – mondta José Ángel a MARCA újságírójának.

„Mindhárman Salamancában éltünk néhány évet. Itt nőttünk fel, és nagyon nehéz volt, hogy minden és mindenki eltűnt.”

„Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a klubot képviselhetjük, és harcolhatunk érte.”

Unionistas

Az utolsó kapitány
A 30 éves José Ángel honkongi kiruccanásáról visszatérve írt alá az Unionistashoz úgy, hogy korábban az UDS kapitánya volt.

„Ez plusz érzelmi töltést ad” – mondta. „Nem is tudom ezt megmagyarázni. Én is csak egy vagyok a csapattagok közül, sokan vannak, akik nálam fontosabb játékosok.”

Ez egy másik klub
A klubot 2013 augusztusában alapította szurkolók egy kisebb csoportja. Minden szempontból más ez a helyzet, mint a korábbi, hiszen önkéntesek működtetik az egyesületet.

„Belülről egyértelműen látszik, hogy minden más klubtól különbözünk” – mondta Piojo. „Senki nem kap pénzt azért, amit csinál, egyszerűen a klub szeretetéért teszik a dolgukat.”

A kapitány azt is elmondta, hogy a képességbeli különbségek ellenére a csapat nem tett le arról, hogy megverje a Real Madridot.

„Nagyon élvezni fogjuk a játékot” – mondta. „Hazai pályán vagyunk, a szurkolóinkkal a hátunk mögött más lesz minden. Nem akarunk semmilyen határt szabni, maximálisan ki akarjuk élvezni a mérkőzést.”

Vinícius
Az előző idényben az Unionistas megmérkőzött a Castillával, ahol annak idején Vinícius is játszott. „Kiváló játékos, nagyon nehéz volt ellene játszani. Elkértem a mezét még a meccs előtt, és azóta is őrzöm.” – mondta Piojo.

Melyik játékos mezére pályáznak?
Biztosan nagy harc lesz a játékosok mezeiért még úgy is, hogy azért van néhány nagy hiányzó a csapatban. „Én Karim Benzema mezét fogom elkérni, számomra ő egy referencia” – mondta De la Nava.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK