Reinier: A galaktikus korszak óta madridista vagyok

A MARCA után az AS is interjút készített a Real Madrid friss szerzeményével.

A MARCA interjúját ide kattintva elolvashatod.

Amikor először jártál a Bernabéuban, gondoltad volna, hogy nem sokkal később te is csatlakozol a Real Madridhoz?
Minden gyerek arról álmodik, hogy egy ilyen hatalmas klub játékosa lesz. Amikor a Bernabéuban jártam, el sem tudtam képzelni, hogy ennyi minden történik majd az életemben az azt követő hónapokban, vagy hogy lehetőségem lesz megélni az álmomat.

Hogy derült ki számodra a Madrid érdeklődése?
A klubvilágbajnokságon voltam, amikor kezdett kiderülni számomra, hogy mi történik. A családom és az ügynököm meglátogatott a hotelben, és elmondták. Nagyon meglepődtem, de egyszerre nagyon boldog is voltam.

Spanyolországban a lapok megírták, hogy elkezdted követni a Real Madridot és a csapat több játékosát Instagramon. Ez egy visszajelzés volt, hogy szívesen csatlakoznál?
Nem, semmi ilyesmi. Nagyon sok játékost követek, különböző klubokból. A Madridot és az ott játszó nagyszerű játékosokat pedig mindig követtem.

Reinier

Gyerekként madridista voltál?
A Real Madrid a világ legnagyobb klubja, mindig nagyszerű keretük volt. Gyerekkoromban édesapám mindig bátorított, hogy nézzem a Real meccseit. A galaktikus korszak óta, amikor még nagyon fiatal voltam, egészen a mostani, 4 BL-címet megnyert generációig madridista voltam.

Spanyolországban azt mondják rólad, hogy nehéz körülmények között nőttél fel. Milyen volt a gyerekkorod?
A szüleim biztosították, hogy sem én, sem a lánytestvéreim ne szenvedjünk hiányt semmiben. Édesapám a brazil futsalcsapattal világbajnok volt. Én a tőlünk nem messze lévő pályán kezdtem el focizni. 11 éves koromban elhagytam Brazíliavárost és Rióba költöztem, hogy karriert tudjak csinálni. Édesanyám és a testvéreim Brazíliavárosban maradtak, és csak akkor jöttek utánam, amikor egyértelművé vált, hogy bevált a dolog és rendelkezésre állnak a megfelelő körülmények ahhoz, hogy jól éljünk.

Ki a példaképed a futballban?
Kettő van. Zidane és Kaká.

Mit gondolsz, hogy fogsz reagálni, amikor találkozol Raúllal, aki az edződ lesz, és Zidane-nal, akihez hasonlítottak?
Mindketten a futballvilág nagyjai, akik mind a pályán, mind azon kívül komoly történelemmel rendelkeznek a Real Madridban. Amikor megismerem őket, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy annyit tanuljak tőlük, amennyit csak lehet.

Kivel várod leginkább a közös játékot?
Benzema. Nagyon kedvelem őt. Remekül megérteti magát a többiekkel.

Reinier

Milyen lenne az álomszerű bemutatkozás számodra?
Szeretnék gólt szerezni és gólpasszt adni. Ez az, ami Madridba hozott engem. De tudom, hogy még nagyon hosszú út áll előttem.

Szeretnél üzenni a Real Madrid szurkolóinak?
Sziasztok, madridisták! Itt Reinier, Brazíliából. 18 éves vagyok. Szeretnék a Madrid történelmének részévé válni. Mindent meg fogok tenni, hogy megtiszteljem a világ legjobb klubját. Számíthattuk rám. ¡Hala Madrid y nada más!
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK