A Real Madrid 1907-ben találkozott először salamancai csapattal

Összesen hat alkalommal játszott a Real Madrid a régió csapataival a Király-kupában, és minden ilyen mérkőzését megnyerte. De hol kezdődött ez a kapcsolat? A MARCA visszatekintése.

A Real Madrid története során összesen hat alkalommal csapott össze a salamancai régió egyesületeivel és kivétel nélkül mindegyik mérkőzését megnyerte. A blancók eddig négyszer utaztak Salamancába. Felidézve az első ilyen összecsapást, egészen 1907-ig kell visszamennünk az időben, amikor is a blancók egy ír diákok alkotta, frissen megalapított gárda ellen léptek pályára.

Ekkor már ötödik alkalommal csaptak össze az Ibériai-félsziget legjobb csapatai a spanyol kupa megnyeréséért, bár igaz, hogy Salamanca lakossága csak ebben az évben tapasztalhatta meg először testközelből a profi futball varázsát.

Salamanca

Az egyesületet kezdetben azok a nemesi származású ír diákok alkották, akik a II. Fülöp által alapított Szent Patrik Királyi Egyetem falai között sajátíthatták el a katolikus tanokat.

A csapat az első mérkőzését 1907. március 25-én játszotta le a Vizcaya ellen, a találkozó pedig az ellenfél 5-0-s sikerével végződött. Két nap múlva azonban újra bizonyíthatták a salamancai fiatalok, hogy mire is képesek a labdával. És nemcsak, hogy ismét pályára léptek, de 2-0 arányban le is győzték a Recreativo gárdáját.

A következő mérkőzéseiken viszont már megmutatkoztak a képességbeli és taktikai hiányosságaik is, így először 5-0-ra kikaptak a Real Madridtól, majd pedig 2-1-re a Celta Vigo egyesületétől.

A Real Madrid 1943-ban és 1993-ban is kiejtette már a salamancai kiscsapatot a Király-kupából. Nagy valószínűséggel most is kevesen fogadnának arra, hogy ezúttal másik forgatókönyv érvényesül majd az Unionistas és a blancók összecsapásán.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK