Miguel Ángel Sandoval: Úgy fogom fogadni Florentino Pérezt, mint bármely más elnököt

Az Unionistas de Salamanca elnöke beszélgetett a MARCA újságírójával a kiscsapat Real Madrid elleni mérkőzése előtt.

Az Uniostas de Salamanca fogadja a Real Madridot a holnapi kupamérkőzésen az Estadio Las Pistasban. A hazai csapat önkéntes elnöke, Miguel Ángel Sandoval mesélt röviden a MARCA-nak a történelmi meccsre való felkészülésről és arról, hogy mit jelent a klub számára a magyar idő szerint 21:00-kor megrendezésre kerülő mérkőzés.

Milyen terhekkel jár az Unionistas elnökeként, hogy egy olyen patinás együttest láthatnak vendégül, mint a Real Madrid?
Sokat kell dolgoznod. Még a szabadságomat is ki kellett vennem, hogy kellően el tudjam végezni az ezzel a mérkőzéssel járó feladataimat. Mindenki jegyek iránt érdeklődik, hiszen senki sem akarja kihagyni ezt a meccset.

A csapat alapítójaként ez egy remek alkalom lesz, hogy a kemény munkát a saját szemeivel láthassa kifizetődni, igaz?
Olvastam a lapokban, hogy az elmúlt 6 évben már találkoztunk csapatokkal minden súlycsoportból. A legkisebbtől egészen a legnagyobbig. Most pedig lehetőségünk lesz a Real Madriddal is, a világ legsikeresebb együttesével. Ez egyszerűen hihetetlen! Sok évi munka gyümölcsét élvezhetjük most a Király-kupa új formátumának is köszönhetően.

Sandoval

Jól gondolom, hogy nem gyerekjáték egy ilyen csapat irányítása?
A klubunknál minden munkát önkéntesek végeznek. Egyedül a rajongói boltban és a vezetőségben dolgozók, illetve az akadémia edzői kapnak fizetést, a többiek azonban szabad idejüket feláldozva, ingyenesen végzik a dolgukat. Az ehhez hasonló heteken éjt nappallá téve kell dolgoznunk, és ez sokkal megerőltetőbb, mintha kapnánk fizetést a klubtól és nyugodtan tehetnénk a dolgunkat 8 órát dolgozva. A közösségi oldalakat nem is használó emberektől eljutottunk mostanra odáig, hogy nekünk van az egyik legnagyobb látogatottságunk az online platformokon a Segunda B-ben, még néhány második és első osztályú együttest is túlszárnyalva.

Hogy fogja fogadni Florentino Pérezt a szerényen felszerelt Estadio Las Pistasban?
Úgy fogom fogadni, mint bármely más elnököt a Segunda B-ből, vagy akár a helyi ligákból. A Las Pistas egy nagyon kellemes létesítmény a szerény felszereltsége ellenére, és mindenki, aki kilátogat ide, végül a hangulattal megelégedve megy haza. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy a Real stábja és játékosai is otthonosan érezhessék magukat.

Mit gondol arról, hogy a Real Madridnak semmi kifogása nem volt azzal kapcsolatban, hogy a Las Pistasban játszanak.
Ismét bizonyították nagyságukat. Az, hogy nyafogás helyett eljönnek és lejátsszák a mérkőzést a stadionunkban, sokat elmond róluk. Ez a remek klubok ismertetőjegye. A fényűző stadionokhoz vannak szokva, de tiszteletben tartják azt, hogy a kupa a kisebb csapatoké is, akik szeretnének a megszokott környezetükben, a saját közönségük előtt játszani.

Elnöki szemszögből nézve meglehetősen nehéz helyzetben van. Izgulni fog, vagy megpróbálja inkább csak élvezni az összecsapást?
Számomra már a Deportivo La Coruña elleni meccs is egy hatalmas siker volt, minden percét élveztem. A tavalyi még csak a második alkalom volt, hogy bekerültünk a Király-kupába. Ezekkel az együttesekkel vívni olyan pillanatokat jelent, amiket muszáj élvezned. Nem emlékszem, hogy valaha voltam-e olyan nyugodt egy Unionistas meccs alatt, mint a legutóbbin. Még a tizenegyes párbaj ellenére is. Rengeteg találkozót játszunk hétről-hétre, így ezekre a mérkőzésekre inkább egy ünnepségként tekintünk. Megdolgoztunk azért, hogy itt lehessünk, így az egyetlen dolgunk már csak az, hogy élvezzük, amíg csak lehet.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK