A középpályások megtalálták góllövő cipőjüket

A Real Madrid középpályásai már 16 gólnál járnak.

Luis Aragonés mindig arra bíztatta középpályásait, hogy ha lövőhelyzetbe kerülnek, ne habozzanak. Xavi, Andrés Iniesta vagy David Silva pedig nem teketóriáztak, ha arról volt szó, és fénykorukban rendszeresen megzörgették az ellenfelek hálóját.

„Nagyon jó az, hogy gólpasszokat osztogatnak, de emellett azért egy szezonban 10 gólt is illik szerezniük” – mondta egyszer Aragonés.

Úgy tűnik, Zinédine Zidane ugyanezt kéri a Real Madrid játékosaitól, akik idén sokkal jobban állnak a szerzett gólok tekintetében, mint az előző idény során. A legutóbbi példa éppen az elmúlt hétvégén mutatkozott, Casemiro vette be két alkalommal is Vaclík kapuját.

Hasonló volt a helyzet tavaly is, amikor január 19-én a brazil fal és horvát társa, Luka Modrić volt eredményes az andalúzok ellen. A madridi középpályások a szezon addigi részében kilenc találatot jegyeztek. 

Középpálya

Utolérni Benzemát

Az idei pontvadászatban a királyi gárda tengelye már 16 alkalommal juttatta a bogyót a hálóba: Modrić öt alkalommal, Casemiro és Kroos négyszer talált már be, míg Valverde két találatig jutott és James Rodríguez is szerzett egy gólt. Isco és Lucas Vázquez neve mellett is van már egy találat, de ők inkább a támadószekcióban tevékenykednek.

Ez a mutató már most felülmúlja a teljes előző szezont (14 gól) és megegyezik az azt megelőző idény termésével (16 találat).

Várakozás Jamesre

James Rodríguez kétségkívül a madridi középpálya legveszélyesebb embere, ha gólszerzésről van szó, de sajnos a szezon során nem tudott rendszeresen játéklehetőséghez jutni.

Valójában 13 percet játszott október 22-e óta – a Szuperkupa elődöntőjében a Valencia együttese ellen. Azt megelőzően 8 mérkőzésen is szerepet kapott és ekkor szerezte egyetlen gólját a Granada elleni 4-2-es siker alkalmával. 
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK