A Bayern vinné Hakimit

A német óriás fő célpontja a Real Madrid védője.

Achraf Hakimi remek játékának köszönhetően igencsak keresett játékossá vált az európai piacon. A Dortmundnál nyújtott teljesítménye meggyőzte a Bayern München vezetőségét, akik le szeretnék igazolni a marokkói védőt. 

A bajor együttes jelenleg komoly problémákkal küszködik a védelem terén, és egy hosszú távú megoldást keresnek a probléma orvoslására.

A Bild szerint Hakimi neve sokszor felmerül a müncheni klub vezetőségi irodáiban, és egy általuk publikált jelentés azt állítja, hogy a marokkói a klub egyik fő célpontja.

A legnagyobb akadály természetesen maga a Real Madrid, ugyanis a spanyol együttesnél is feltűnt a fejlődés, amin Hakimi keresztülment a Bundesligában eltöltött ideje alatt. 

Hakimi

A 21. életévét éppen csak betöltött játékos előtt fényes jövő állhat a LaLigában, Zinédine Zidane vezetőedző pedig kerettagként számol vele a 2020/21-es idényben. 

Egy másik klub számára az egyetlen mód Hakimi megszerzésére a kivásárlási ár kifizetése lenne, de még ez sem garantálja a transzfer sikerét, mivel a játékos a Real Madrid akadémiáján nőtt fel, és szoros kapcsolata van Valdebebasszal. 

A jobbhátvéd szenzációs teljesítményt nyújt és jól is érzi magát a Borussia Dortmundál, védőmunkája mellett két gólt és hat gólpasszt tudhat a neve mellett ebben az idényben.  Ami mindemellett nagyon vonzóvá teszi Hakimit a Bayern München számára, az a sokszínűsége. Ha kell, mindkét szélen bevethető, ráadásul nagyon hatékony a támadások során is, aminek köszönhetően még kívánatosabb a marokkói játékos, mivel Franck Ribéry és Arjen Robben távozása egy új stratégia kifejlesztésének szükségességét vonta maga után a németeknél.

A Real Madrid jelenleg semmi szín alatt nem szeretné elengedni a fiatal tehetséget, főleg, hogy olyan játékosról beszélünk, aki a klub akadémiáján nevelkedett. A Bayern München tehát nem tehet mást, csak reménykedhet, hogy ez a szituáció megváltozik a közeljövőben, ugyanis másképp nem sok esélye lesz a játékos leigazolására.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK