Zidane 11 különböző támadóhármasa

A Zinédine Zidane által a Sevilla elleni bajnokin pályára küldött támadóhármas már a 11. variáció volt ebben az idényben.

Gareth Bale és Eden Hazard hiányában Rodrygo Goes, Luka Jović és Lucas Vazquez alkották a Real Madrid támadósorát, míg Karim Benzema és Vinícius Junior csereként állhattak be. 

A spanyol szuperkupa meccsein Zinédine Zidane öt középpályást nevezett a kezdőcsapatba, köszönhetően a két szélsőt és egy támadót igénylő rendszer alkalmazásának, de a francia mester most visszatért az alapokhoz.

A legtöbbet használt: Rodrygo, Benzema és Hazard
Ez a hármas szerepelhetett együtt a legtöbb alkalommal, szám szerint öt meccsen léptek pályára: a Galatasaray ellen hazai pályán és idegenben (6-0, 0-1), a Real Betis ellen hazai pályán (0-0), a Leganés ellen hazai pályán (5-0) és a Real Sociedad ellen szintén hazai pályán (3-1). A csapat egyetlen vereséget sem szenvedett, amikor ez a trió a pályán volt. 

A legnagyobb hírnévvel rendelkező játékosok alkotta hármas – Benzema, Bale és Hazard – mindössze négy alkalommal volt a kezdőcsapat része: a Granada ellen hazai pályán (4-2), a Paris Saint-Germain ellen idegenben (3-0), a Sevilla ellen idegenben (0-1) és az Atlético Madrid ellen idegenben (0-0).

Zidane

Sérülések és a Mallorca elleni, gól nélküli vereség
A tervet, miszerint Benzema, Bale és Hazard legyenek a gálakezdő kihagyhatatlan tagjai jegelték, mivel Hazard megsérült a PSG elleni mérkőzésen még novemberben, valamint Bale formája és egészségi állapota is teljesen kiszámíthatatlan. 

Volt néhány sikertelen próbálkozás is. Ezek közül a legjelentősebb a Real Mallorca elleni mérkőzés volt, ekkor ugyanis a Jović – Benzema – Vinícius hármas képtelen volt a labdát a kapuba juttatni, a csapat pedig 1-0 arányban alulmaradt. 

A Vazquez – Benzema – Hazard támadósor lenyűgöző teljesítménye az Eibar ellen nagyban segítette a csapatot a három pont megszerzésében. 

Zidane

A Camp Noutól a szuperkupáig
Voltak olyan mérkőzések is, amikor Zidane nem az általa nagyon kedvelt 4-3-3 formációban küldte pályára játékosait. Ilyen volt a Barcelona elleni összecsapás is, amikor a Bale – Benzema duó alkotta a támadósort a Camp Nouban. 

Szaúd-Arábiában Fede Valverde, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić és Isco alkották a középpályát, Jović pedig egyedüli támadóként játszott az öt középpályás előtt a Valencia és az Atlético Madrid ellen is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK