Vinícius új lehetősége

Vinícius profitált a legtöbbet abból, hogy Gareth Bale kegyvesztetté vált Madridban. A fiatal brazil ismét Rodrygo elé került a rangsorban és Koundé rémálma volt a szombati mérkőzésen.

A blancók támadósorában egyedül Karim Benzema helyzete biztos; a többi pozícióért meg kell küzdeniük a játékosoknak, Vinícius pedig nagy lépést tett afelé, hogy állandó tagja legyen a kezdő tizenegynek. Az utóbbi időben nem görcsöl azon, hogy gólt szerez-e vagy sem, inkább a kreatív énjét veszi elő, amiben sokkal tehetségesebb. A fiatal szélső a Sevilla ellen 28 perc alatt is képes volt megmutatni cseleinek és sebességének széles repertoárját, álmatlan éjszakákat okozva ezzel Jules Koundénak. Vini ellopta a showt a rangadó utolsó perceiben és láthatóan az ő hasznára vált az, hogy Gareth Bale elvesztette csapaton belüli helyét. A walesi gyorsvonat nem is látta kollégája utolsó perces megmozdulásait, hiszen 8 perccel a találkozó vége előtt elhagyta a stadiont.

Tekintve, hogy Eden Hazard még mindig sérült és Rodrygo sem tudja még állandósítani jó formáját, bátran kijelenthetjük, hogy Vinícius előtt megnyílt az út a kezdő tizenegy felé, rajta múlik azonban, hogy él-e ezzel a lehetőséggel. Az biztos, hogy már túltette magát a tavalyi szezonon, amikor még csak kereste a helyét az európai labdarúgásban. Rodrygo zseniális mesterhármasa óta – novemberben szerezte a Galatasaray ellen – mindössze egy találatot jegyzett, a Club Brugge kapuját tudta bevenni.

Lehetőség a Király-kupában

Vinícius előtt még több játéklehetőség áll a következő hónapban, hiszen csapata megkezdi szereplését a Király-kupában is: szerdán az Unionistas együttesével mérkőzik meg Salamancában. Tavaly Vini a kupában lendült jó formába: habár Julen Lopetegui nem érezte úgy, hogy készen áll az első csapatban való játékra, Santiago Solari irányítása alatt debütálhatott a Melillában. A bemutatkozás remekül sült el, az akkor 18 éves leendő csillag két gólpasszal vette ki a részét a 4-0-s sikerből. A visszavágón is remekül teljesített, megszerezve első gólját a kupában és előkészítve egy másikat Marco Asensio számára. Az akkori sikerek után most itt az újabb lehetőség, hogy Vinícius letegye a névjegyét.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK