Kölcsönjátékosok: Külön részleg és még több figyelem

A Real Madrid az elmúlt időszak történéseinek következményeként komolyabb lépéseket tesz a kölcsönjátékosok helyzetének javítása érdekében.

Igencsak vegyes a kép, ha a Real Madrid kölcsönben szereplő labdarúgóinak idei szereplésére tekintünk. Az elmúlt időszakban amilyen ütemben csökkentek a kölcsönjátékosok játékpercei, ugyanolyan tempóban kezdtek el növekedni a kétségek és az aggodalmak is a vezetőség körében a kialakult helyzettel kapcsolatban. 

A kivételes tehetségnek kikiáltott ukrán kapus, Andriy Lunin mélyrepülése a legszembeötlőbb. Egy kifejezetten sikertelen év után a Leganés csapatától a Real Valladolidhoz került, ahol azonban vetélytársa, Jordi Masip mellett csak elvétve kapott lehetőséget arra, hogy bizonyíthasson a kapuban. A királyi gárda vezetősége ezt látva nem habozott sokáig és a kölcsönszerződés felmondása mellett döntött. Andriy Lunin így a spanyol másodosztályban szereplő Real Ovideo csapatához került.

Javi Sánchez és Jorge de Frutos helyzete sem sokban különbözik az ukrán kapusétól, hiszen egy szenvedős, sikerekben nem túl gazdag félév és egy felmondott kölcsönszerződés után a Valladolid gárdájától a Rayo Vallecanóhoz távoztak kölcsönbe. 

Kölcsönjátékosok

A Real Madrid vezetősége értetlenül áll az észak-spanyolországi kiscsapat viselkedése előtt, hiszen az előbb említett madridi labdarúgók mellett erős érdeklődést mutattak még a nyáron leigazolt „csodagyerek”, Takefusa Kubo játékjoga iránt is. A két ígéretes jövő előtt álló tehetség, Lunin és De Frutos esete megkongatta a vészharangokat a királyi gárda háza táján, hiszen csak a Valladolid gárdájával ápolt kitűnő kapcsolat miatt adódott lehetőség a kölcsönszerződések szezon közbeni módosítására.

Mindezt mérlegelve a Real Madrid vezetősége úgy döntött, hogy külön részleget hoz létre annak érdekében, hogy a legjobb lehetőségeket választhassák ki játékosaik számára és folyamatosan nyomon követhessék teljesítményüket. Az eddig követett gyakorlat is változni fog, hiszen egy kölcsönszerződés megkötésekor az elsődleges szempont már nem a klubok közötti kapcsolat minősége lesz, hanem hogy az egyes edzők milyen mértékben számítanak a kölcsönben szereplő fiatalokra.

Kitekintve az Ibériai-félszigetről Dani Ceballos és Jesús Vallejo helyzete sem nyugtathatja meg a madridi vezetőséget. Előbbi ugyan elvétve még szerephez jutott az „ágyúsok” csapatában, de a fiatal U21-es spanyol válogatott védő egyáltalán nem szerepel Nuno Espírito Santos vezetőedző terveiben. Természetesen a királyi gárda továbbra is bizakodó kölcsönben szereplő labdarúgóinak a csapathoz való sikeres visszatérését illetően. Elég csak Odegaard kirobbanó teljesítményére gondolnunk a Real Sociedadnál, vagy Reguilon stabil és kiegyensúlyozott játékára a Sevillánál.

A Real Madrid kölcsönjátékosainak helyzetét egy kétrészes cikksorozatban tekintjük át hamarosan itt, a penamadridista.hu-n, amelyben részletesen foglalkozunk az ebben a cikkben említett és nem említett futballistákkal is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK