Theo magára talált Milánóban

A francia védő az AC Milan egyik alapembere lett.

A 20 millió euró, amit az AC Milan együttese fizetett Theo Hernández játékjogáért a Real Madridnak, igazán magas összeg annak fényében, hogy milyen keveset mutatott meg képességeiből a távozását megelőző hónapok során.

A francia hátvéd utolsó két esztendeje nem alakult túl fényesen azután, hogy a Real Madrid visszahívta az Alavés csapatánál töltött kölcsönjátékából.

A 2017-2018-as szezonban többnyire mellőzte őt Zinédine Zidane, ezt követően pedig a Real Sociedad együtteséhez került egy kölcsönszerződés keretein belül. A baszkoknál töltött év sem alakult úgy, ahogy szerette volna, így az idény végén Olaszországba tette át székhelyét.

Theo

Milánóban aztán az utóbbi hónapok során megmutatta, hogy annak idején miért is figyelt fel rá a királyi gárda. Mindenki másnál többet játszott a piros-feketéknél, és a védelem stabil pontja lett.

Tehetségét legutóbb a Cagliari ellen villantotta meg, ő adta a gólpasszt Zlatan Ibrahimovićnak, akinek ez volt az első találata, mióta ismét a vörös-feketék mezében szerepel. Theo aztán a hétközi kupameccsen a SPAL ellen szerzett gólt a tizenhatos vonalán kívülről, ma pedig az Udinese kapuját vette be. Ez már a hatodik gólja volt az idei szezonban, így a házi góllövőlista élén áll Krzysztof Piatek és Ante Rebić előtt, emellett ő a legeredményesebb debütáló hátvéd is a csapatban, Kakha Kaladze 2000/2001-es idényben elért rekordját adta át a múltnak.

Theo értéke a Transfermarkt szerint 25 millió euróra tehető, ez pedig a legmagasabb érték eddigi karrierje során.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK