Raphaël Varane: 17 trófea 26 évesen

A francia védő a fiatal kora ellenére is lenyűgöző trófeagyűjteménnyel rendelkezik.

A Real Madrid a Lens csapatától szerezte meg a francia középhátvédet 2011-ben, 10 millió euró ellenében, és azóta pedig a klub élmezőnyébe jutott a megnyert trófeák tekintetében úgy, hogy mindössze 26 esztendős.

Karim Benzema 18 megnyert serleget tudhat magáénak, José Antonio Camacho és Iker Casillas pedig egyaránt 19-cel büszkélkedhet. 

Sergio Ramos, Marcelo és Manolo Sanchís mindannyian 21 elsőséget számlálnak, a listát pedig Paco Gento vezeti a maga 23 trófeájával.

Amennyiben Varane az elkövetkezendő éveket is a blancók kötelékében tölti, nagy esélye nyílik arra, hogy a klub történetének legeredményesebb játékosává váljon. 

Varane

A francia válogatott játékos már négy Bajnokok Ligája elsőséget tudhat magáénak, háromszoros UEFA-szuperkupa-győztes, négy alkalommal hódította el csapatával a klubvilágbajnoki címet, kétszer a bajnokságban is győzedelmeskedni tudott egy Király-kupa-elsőség és három Spanyol Szuperkupa-győzelem mellett. Ha ehhez hozzávesszük a 2018-as világbajnoki címet, máris 18 trófeát jegyezhetünk fel a neve mellé. 

Egyetlen hátvéd hasonlítható össze vele a megnyert címek tekintetében: az olasz legenda, Paolo Maldini ért el hasonló számokat, igaz, ő negyedik BL-címét 2003-ban, 35 évesen szerezte meg.

Varane folyamatosan magas szintet képvisel annak ellenére, hogy problémák adódtak a térdével és ő Zinédine Zidane egyik legfontosabb fogaskereke a jól működő gépezetben.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK