Saviola: Nagyon tisztelem mindkét klubot

A korábban a Real Madridnál és a Sevillánál is megfordult Javier Saviola a két együttes összecsapása előtt nyilatkozott a MARCA újságírójának.

16 éves korára már mindenki ismerte Javier Saviola nevét Argentínában. A támadó rendkívüli népszerűségnek örvendett a River Plate szurkolói között, majd a Barcelona vezetőségének figyelmét is felkeltette, akik 2001-ben le is igazolták a fiatal tehetséget.

A katalán csapatnál 173 mérkőzésen 72 gólig jutott, ezt követően a Real Madridba igazolt 2007-ben, majd a Sevilla és a Monaco együtteseinél is szerepelt kölcsönjátékosként. 

„A Sevillánál eltöltött idő felejthetetlen számomra”, idézi Saviolát a MARCA. „Megnyertem életem első UEFA-kupáját, ami ráadásul a csapat első győzelme volt a sorozatban. Emlékszem, hogy milyen lenyűgöző ünnepség követte a sikert. A feje tetejére állt a város. Csodálatos év volt.”

Saviola

„Remek csapatunk volt, tele tehetséges játékosokkal, az emberek pedig értékelték, amit csináltunk. Egy aranykor kezdete volt ez az időszak, és mindig büszke leszek arra, amit a Sevillától kaptam.”

A Madridban töltött idejéről beszélve Saviola elárulta, hogy szeretett volna többet játszani. „Azért töltöttem ott kevés időt, mert nem volt elég kontinuitás számomra a csapatnál”, magyarázta a már visszavonult támadó.

„Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb csapatánál játszhattam, és részese lehettem a klub hihetetlen történetének. Nem sok lehetőséghez jutottam, de ettől függetlenül a csapat fontos részének éreztem magam, a munkámat pedig megbecsülték.”

A hétvégi, Real Madrid – Sevilla mérkőzés kapcsán a MARCA megkérdezte az argentint, hogy milyen eredményre számít. „Szeretném, ha 2-2 lenne a végeredmény”, válaszolta Saviola. „Nagyon tisztelem mindkét klubot.”

„A Real Madrid és a Sevilla jó meccseket szoktak játszani egymással, most is erre számítok. A két együttes közötti rivalizálás mindig gólban gazdag mérkőzéseket eredményezett.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…