Regulión: Nagyon különleges a kapcsolatom Valverdével

Sergio Regulión változatos esztendőn van túl. A spanyol védő nyáron Madridból Sevillábába költözött, jelenleg is itt tölti 1 éves kölcsönszerződését. A 23 éves játékos nagyon élvezi a játékot újdonsült klubjánál, jól is megy neki, ám igyekszik két lábbal a földön maradni. Úgy emlékszik vissza, "nagyon nehéz volt kitaposni az utat, ami az elitbe vezetett". Ennek következtében mindig a csapatot helyezi előtérbe az egyén helyett, az új esztendőre pedig szerényen csak annyit kívánt: "Legyen olyan, mint eddig." Az Estadio Deportivo újságírója Sergio Reguilónt faggatta.

Hogyan teltek az ünnepek? Madridban töltötted a családoddal, vagy esetleg te is az utazgatást részesítetted előnyben, mint számos társad?
Köszönöm, jól. Madridban és Zamorában is voltam. A szüleim, illetve nagyszüleim innen származnak. Ezután barátnőmmel Párizsba mentünk. Aztán már egy hét után vissza is akartam térni Sevillába, a testem úgy érezte, labdához kell érnem. Nem tudok egy hétnél többet eltölteni foci nélkül. 

Hogy érzed magad Sevillában? 
Nagyon jól. Sem a városról, sem a klubról nem tudnék rosszat mondani.

Reguilon

Kicsivel több, mint egy éve debütáltál a spanyol első osztályban. Sőt, még a válogatottba is behívtak! Minden nagyon gyorsan történt, mióta aláírtál a Sevillához, így van? 
Igen, gyorsan el is repült ez az egy év. Habár mindez viharos sebességgel történt, rendkívül büszke is vagyok rá. Azonban igyekszem két lábbal a földön maradni. Részt venni és keményen dolgozni minden edzésen, minden mérkőzésen. 

Kiegyensúlyozott év volt 2019?
Úgy hiszem, igen. Hát persze! Harmadikak vagyunk a bajnokságban, a csapat jól játszik. Jó helyzetben vagyunk az Európa-ligában és a kupában is, amelyet most kezdtünk csak nemrég. Lelkesek vagyok, próbáljuk minden sorozatban a maximumot nyújtani és a lehető legjobb eredményt elérni. Jó formában vagyunk, reméljük ezt sikerül megőrizni. 

Mit vársz a csapattól és önmagadtól 2020-ban? 
Elsősorban mindig csapatszinten gondolkodom. Azt kívánom, hogy az új esztendő legyen olyan, mint az előző volt. A csapatban együtt küzdünk, a saját munkamódszerünkkel dolgozunk, tesszük, amit az edző kér tőlünk. 

És a válogatott?
A válogatott kérdése mindig ott van a fejemben, viszont ott még nem számítok állandó kerettagnak. Amennyiben jól játszom, és a szövetségi kapitány is felkapja erre a fejét, akkor ő is belátja, hogy ott kell lennem. Számomra ez egy fantasztikus elismerés lenne. De tisztában vagyok vele, hogy fiatal vagyok még, sok munka áll előttem és a karrierem vége még nagyon messze van. Remélhetőleg legalábbis. De sajnos ez nem egy olyan dolog, amit előre tudhat az ember. 

Reguilón

Rendelkezel valami egyéni célkitűzéssel, amiben fejlődhetsz idén? 
Fiatal vagyok még. Rengeteg dolog van, amiben fejlődhetek, mind játékosként, mind a magánéletben. Ez a fejlődés éve, hiszem, hogy jó úton haladok, szeretném ezt fenntartani. 

Ebben az évben te lehetsz Lopetegui egyik fontos figurája.
Igen, az igazság az, hogy rengeteget köszönhetek az edzőmnek. Nem csak mostanra, hanem egy egész életre. Magabiztossággal töltött el. Már tavaly is, de különösen idén. Megadja a lehetőséget, hogy bizonyítsak. Nem szeretnék ezzel visszaélni. Tudom, hogy különleges bizalommal fordul felém, mivel fiatal vagyok. Látja bennem a potenciált, rengeteget törődik velem. Pont ezért egész sokat is vár tőlem, ezért minden mérkőzésen próbálom a legjobbat nyújtani. 

Mégsem volt mindig minden túl gördülékeny. Mielőtt ide érkeztél, kétszer is kölcsönadtak a Logroñésnek.  
Így van. Pont ezért mondom mindig, hogy nem volt mindig rózsás a helyzetem. Nem felejtem el, hogy honnan indultam, büszke vagyok arra, hogy miként jutottam el idáig, és a mostani személyiségemre is, hogy ilyen vagyok. 

A Sevilla menetelése az Európa-liga csoportkörében gyakorlatilag akadálytalan volt. Leszámítva persze az utolsó mérkőzést, amely nem bírt semmilyen különösebb jelentőséggel. Az öltözőben beszéltetek már az esetleges döntőbe jutásról? Tudniillik a Sevilla mindig jól teljesít ebben a kupasorozatban. Miután ötször is megnyerték, a cél egyértelmű lehet idén is. 
(Mosolyog) Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, vannak itt még jó csapatok, de együtt harcolni fogunk azért, hogy ott legyünk a döntőben. Nos, abban biztos vagyok, hogy küzdeni fogunk, ám a megfelelő játékkal képesek is lehetünk rá, hogy megnyerjük. 

Reguilón

Túl vagyunk a szezon felén, a Sevilla jelenleg harmadik a bajnokságban.
Pontosan. Ez azt is jelenti, hogy a mentalitásunkkal nincs semmi gond.

Monchi, a klub igazgatója néhány héttel ezelőtt egy interjúban elmondta, hogy a leigazolásoddal elérték a céljukat, egy "Jesús Navas szerződtetése a bal oldalra". Mit gondolsz ezekről a szavakról?
Jesús… sok Jesús. Igen, igaz, hogy rendkívül hasonlítunk egymásra abban a tekintetben, hogy nagyon szeretünk felfutni a támadáshoz. De hé… Jesúsnak van egy csodás pályafutása, a labdarúgásban ő egy nagy név, egy legenda: Jesús Navas. Remélhetőleg egy nap én is elérhetem azt, amit ő. Az itt töltött idő alatt rengeteget tanultam tőle, csakúgy mint Escuderótól, valamint az összes játékostól, akikkel azonos poszton játszunk. Sokat tanulok, és remélhetőleg egy bal oldali Jesús Navas válik belőlem, ahogy azt Monchi mondja. De persze ezek Monchi szavai. Nekem van saját személyiségem. Sergio Reguilón vagyok. 

Gondolod, hogy a szövetségi kapitány cseréje miatt a játék képe megváltozhat a válogatottban?
Szerintem nem. Legalábbis úgy gondolom, hogy ugyan azt folytatjuk. A kapitány bölcs ember, nagyon érti a labdarúgást. Ha látja, hogy jó játékot mutatok, fontolóra vehet. Ha mégsem, akkor szerencsére erős a konkurencia, ami jót tesz Spanyolországnak. Van egy csomó lehetőség arra a posztra, hadd döntsön a mester. 

Melyik Sevilla játékos lepett meg a legjobban, mikor megérkeztél?
Nagyon jó játékosok vannak itt. Nem tudnék egyet kiemelni közülük. Mindig is remek volt a felhozatal Sevillában, ez ezután is így lesz. 

Reguilón

Elég sokat cikkeznek arról, hogy a Sevilla küszködik a helyzetek kihasználásával. Szerinted érdemes lenne januárban erősíteni a támadósort?
Ezzel a helyzetkihasználással a harmadik helyen állunk. Én azt mondom, a klub cselekedni fog. (A Sevilla az interjú után leigazolta új csatárát, Youssef En-Nesyrit – a szerz. kieg.) 

Igen, a várakozásoktól eltérően a támadók valóban kevesebb gólt szereztek idén, ahogy azt Monchi is többször említette. 
Igen, viszont a támadó feladata nem csak a gólszerzésből áll. Fontos szerep hárul rájuk a helyzetek megteremtésében, illetve a védők lefoglalásában. Az emberek, akik valóban értik a labdarúgás filozófiáját, tudják ezt, azonban mindig akad néhány szurkoló, aki talán nem minden esetben érti ezt meg. Mi ezt az öltözőben átbeszéltük, jól ismerjük a csapattársaink erényeit, teljes mértékben bízunk bennük. 

Hamarosan összecsaphatsz egyik jó barátoddal, Fede Valverdével.
Igen, nagyon különleges a mi kapcsolatunk Fedével. Szoros barátságot ápolunk, napi szinten tartjuk a kapcsolatot, rendkívül örülök a sikereinek. Van, hogy online játszunk egymással, de sokat beszélünk a fociról és a magánéletünkről is. Nagyon örülök minden jónak, ami vele történik. 

Van egy másik játékos a Real Madrid keretéből, akivel köztudottan jóban vangytok. Gondolod, hogy Mariano Díaz megfelelő erősítés lenne a Sevillának?
Itt minden igazolást jól fogadunk. Természetesen örülnék az érkezésének, de mi minden játékosunkkal elégedettek vagyunk. Ha pedig mégis jönne, mi tárt karokkal fogjuk várni. 

Reguilón

Azt is olvastam, hogy tagja egy e-sport klubnak, amely azonnal felkeltette a figyelmemet. 
Igen, tavaly kerültem be hozzájuk. Persze, szívesen játszom, szeretek is nagyon, de nem azon a szinten. Ahogy szinte minden korombeli srác, én is videojátékokon nőttem fel, tavaly pedig lehetőségem nyílt játékosként és befektetőként is belépni egy ilyen csapatba. Jelenleg nagyon izgatott vagyok ezzel kapcsolatban, a focin kívül ez az egyik kedvenc szórakozásom. 

Egész pontosan milyen játékról beszélünk? 
Call of Duty, Fortnite, Counter-Strike…

Tervezed, hogy valamikor megélj ebből? 
Nem, úgy gondolom, maradok a focinál, ez megmarad csupán hobbinak. 

Megesik, hogy olykor csapattársaiddal is játszotok? Ki a legjobb közülük? 
A játéktól függ. Fortniteban Luuk (De Jong) nagyon jó, mint ahogy Bryan is. FIFA-ban Dabbur nagyon-nagyon jó. Órákig tudunk játszani.

Forrás: Estadio Deportivo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK