Zidane: Lehet, hogy szerencsés edző vagyok, egész életemben szerencsés voltam

A francia mester a Sevilla elleni bajnoki előtt.

Szuperkupa után a bajnokságra koncentrálni: „Nem arról van szó, hogy megváltozott volna a fókusz, hanem inkább arról, hogy folytassuk a megkezdett utat, és ahogy mindig, továbbra is meg akarjuk mutatni ezt a pályán.”

Iker a szövetség élén: „Nem fogok belemenni ezekbe a dolgokba. Mindenesetre Ikernek a legjobbakat kívánom.”

Benzema és Ramos visszatérnek? „Nem fogom elmondani, hogy mit tervezek. Meg fogjátok látni, hogy kik lesznek bevethetők. A bajnokság egyik legjobb csapata ellen fogunk játszani, úgyhogy készen kell állnunk arra, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.”

Zidane

Sorfal: „Mindenhol megvannak a tradíciók, ha sorfalat állnak nekünk, azt örömmel fogadjuk. De kizárólag a meccsre fognak koncentrálni, és arra, hogy megszerették a három pontot. Mi is ugyanezt tesszük. Az érdekel minket, hogy mi történik a pályán, nem pedig az, hogy mi lesz előtte.”

Zidane Madridja vs. Lopetegui Madridja: „Ezt nem fogom elmagyarázni. Julen fenomenális edző, nem akarok az általa irányított Madridról beszélni. Úgy lett vége, ahogy. Csak annyit mondhatok, hogy ő egy top edző, és ezt meg is mutatja.”

Érti, hogy miért menesztették Valverdét? „Nem akarok belemenni abba, hogy értem-e vagy nem. Sajnálom őt. Megmutatta, hogy mennyire kiváló edző, nagyon tisztelem őt. Az olyan csapatok edzőiként, mint a Real Madrid vagy a Barcelona, tudjuk, hogy hol vagyunk, és ezek a dolgok nem változnak. Ha elveszítek néhány meccset, keményen kritizálni fognak, ahogy másfél hónappal ezelőtt is. Csak annyit tehetsz ilyenkor, hogy 100%-ot adsz bele. Sajnálom Valverdét.”

Sergio Ramos erőfeszítései: „Holnap kiderül, hogy visszatér-e, vagy nem. Sergio egy követendő példa a többi játékos számára.”

Lopetegui fogadtatása: „Remélem, hogy jó fogadtatásban lesz része a Bernabéuban. Lopetegui a Real Madridhoz tartozik, hiszen játszott is a klubnál. Aki itt játszott, azt mindig jól fogadják.”

Zidane

Setién a Barcelona élén: „Nem az én dolgom, hogy véleményt mondjak erről. Úgy gondolom, hogy a Barcelona versenyképes lesz, mint mindig, minden edzőjével. Ők is végezni fogják a munkájukat, ahogy mi is. Mindig lesz rivalizálás. Versenyképes Barcelonára számítok, ahogy mindig.”

Pérez áldásként jellemezte: „Mindig ugyanazt mondom az elnökünkről. Mindig hálás leszek neki azért, hogy ide hozott. Már 18 éve kötődöm ehhez a klubhoz, ami hatalmas dolog számomra.”

Reinier és fiatal brazil tehetségek megszerzése: „A Real Madrid DNS-ében benne van, hogy mindig keresi a tehetségeket és a legjobbakat akarja megszerezni. Ez nem fog megváltozni. De számomra most a holnapi meccs a legfontosabb.”

Szuperkupa: „Fontos trófea, nem volt könnyű megnyerni, de sikerült. Ez jól jött az idény hátralévő részére.”

Courtois: „Szerintem mindig megmutatja, hogy milyen kiváló kapus. A nehéz pillanatok után, amik mindenkivel előfordulnak, szintén megmutatta, hogy képes felállni és folytatni, kemény munkával pedig kilábalt a gödörből.”

Távozók: „Nem fogok elmondani semmit arról, amit a játékosaimmal beszélek. Mindegyikük tudja, hogy hányadán állunk.”

Zidane

Szerencsés edző: „Ha ezt kérdezed tőlem, akkor azt gondolod, hogy szerencsés edző vagyok. Elfogadom, mert az egész életemben nagyon szerencsés voltam. Ezért csak hálás lehetek, és nem tudok mást tenni, mint keményen dolgozok tovább.”

Varane 300 meccs: „Mindig egyértelmű volt a benne rejlő potenciál, de nem mindenki tud 300 meccset játszani. Remélhetőleg képes még további 300-ra. Nos, talán kezdjük 100-zal.”

Kupameccs helyszíne: „Semmin nem változtat. A stadionjukban kell játszanunk. Ez nem olyan dolog, ami miatt most aggódunk, kizárólag a Sevilla elleni meccsre fókuszálunk.”

Forrás: AS, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…