Újjászületettek és elfeledettek

A Real Madrid épphogy csak hazatért Szaúd-Arábiából, megszerezve a Spanyol Szuperkupát, a bajnokságban már szombaton vendégül is látja a Sevilla együttesét. Néhány madridi játékos meg is ragadta a lehetőséget, melyet Zinédine Zidanetól kapott a torna folyamán, míg mások alig jutottak szóhoz a Valencia, illetve Atlético elleni mérkőzések folyamán.

Újjászületettek
Mariano Díaz egyetlen egyszer sem lépett pályára az idei bajnokságban, mielőtt Zidane becserélte volna a Valencia elleni elődöntőben.

Karim Benzema és Gareth Bale sérülésének köszönhetően a spanyol-dominikai kettős állampolgársággal rendelkező játékos megkapta a lehetőséget Dzsiddában. Zidane bólintott egyet, és a meccs 84.percében pályára küldte Marianót. 

Mindeközben Ferland Mendy két tisztességes szerepléssel járult hozzá a csapat sikeréhez, miközben védekezésben és támadásban is kivette a részét a munkából. A francia a keresztlabdáival teremtett veszélyt az ellenfél térfelén, hátul pedig végig szilárdan védekezett. 

Egy másik játékos, aki helyreállította formáját, Rodrygo Goes volt, aki Zidane első cseréjeként lépett páyára a döntőben, és egy rendkívül magabiztos tizenegyessel vétette észre magát a büntetőpárbaj alkalmával. 

Újjászületettek és elfeledettek

Elfeledettek
Lucas Vázquez a kispadról volt kénytelen végignézni mindkét találkozót, Brahim Díaz-szal és Nacho Fernández-szel karöltve.

Éder Militão nem kapott játéklehetőséget, mivel a védelem két oszlopos tagja, Sergio Ramos és Raphaël Varane pihenőidő nélkül játszották végig mindkét mérkőzést. 

Marcelo és James Rodríguez csereként szálltak be a Valencia elleni 3-0-ás győzelem alkalmával. A brazil Zidane második számú bal hátvédjévé csúszott vissza, mivel Mendy teljesítménye az utóbbi hetekben folyamatosan javult.

James felépült sérüléséből, de így is pokoli nehéz lesz bekerülnie a kezdőcsapatba, ha Benzema, Bale és Hazard tökéletes állapotban lesznek.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK