Reinier, a jövő reménysége

A MARCA frissen "igazolt" újságírójának (Julio Maldonado, vagyis Maldini) véleménye a brazil tehetségről.

A Flamengo kitartott álláspontja mellett, és miután Reinier rövid megbeszélést folytatott edzőjével, végül nem utazott el az U17-es világbajnokságra.

Brazília úgy is győzedelmeskedett a tornán, hogy generációjának legjobbja otthon maradt és a feje tetejére állította a Maracana stadiont. Vezérletével a Flamengo a legjobb szezonján van túl az évtizedben. A Vasco da Gama elleni mérkőzésen már 30 másodperc elteltével labdát kapott a bal oldalon, majd a jobb lábára cselezve átfordította a játékszert Everton Riberionak, aki a hálóba juttatta azt. Jubileumi találat volt ez a stadion történetében.

Reinier már most kiemelkedő játékos, olyan, mint a maga idejében Kaká, és a Real Madrid kétségkívül csiszolatlan gyémántot talált a személyében. Amellett, hogy kortársai közül kiemelkedik, az ifjú tehetségre az utóbbi idők egyik legizgalmasabb brazil játékosaként tekintenek. Egyesítve a fizikai erejét és képességeit, magasabb szintre kell emelnie játékát, de ez nem okozhat gondot számára. A középpálya mélyéről indulva tör előre, és mindig a támadóharmadban köt ki. Nem irányító, de mindig az előrejáték lehetőségét keresi, ilyen a természete.

Reinier

Ha hozzá kerül a labda, távolról is veszélyes játékos, a kapusoknak vigyázniuk kell vele, hiszen nem tudni, mikor ereszt el egy igazi bombát. Gondoljunk ismét Kakára, és a 2006-os világbajnokságon Horvátország ellen szerzett találatára. Reinier szinte tökéletesen lemásolta ezt az U17-es Copa Américán, Paraguay csapata ellen. Egy ennél is nagyobb gólját több mint 30 méterről szerezte Kolumbia nagy bánatára. Jobblábas játékos, a bal lábán még van mit fejlesztenie, de így is kétségkívül veszélyes.

A Flamengo csapatába rövid idő alatt beilleszkedett, és rendszeresen kezdőként számoltak vele. A többi együttest elsöpörve megnyerték a Copa Libertadorest és a brazil bajnoki címet.

Reinier előtt nagy jövő áll. Mindig is csodálta Zinédine Zidane játékát, és most lehetősége nyílik arra, hogy a kezei alatt dolgozzon. Ha semmi sem változik, karrierje továbbra is felfelé ível majd, és még sokáig tündökölni fog. 
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK