Marcelo új szerepe

A kis brazil helye többé nem megkérdőjelezhetetlen a Real Madrid kezdőcsapatában. Ezt bizonyítja a szuperkupa két mérkőzése is, amelyeken Marcelo nagyon kevés szerephez jutott. A csapat mókamestere ennek ellenére óriási lelkesedéssel ünnepelte az újabb trófeát.

Az idei tendenciát tekintve úgy tűnik, hogy Marcelo többé nem számít egyértelműen a Real Madrid első számú balhátvédjének Zinédine Zidane-nál. Az idény első felének vége, és a jelenleg állás szerint Mendy 1222, míg Marcelo mindössze 825 percet töltött a pályán.

A fenti állítást támasztja alá az a tény is, hogy a spanyol szuperkupa mindkét mérkőzésén Ferland Mendy volt a kezdőcsapat tagja, Marcelo pedig mindössze 19 percnyi játéklehetőséget kapott, a Valencia elleni elődöntőben. A kis brazil ráadásul a meccs azon szakaszában érkezett, amikor már minden eldőlt.

A brazil balbekk a kevés lehetőség ellenére is kitörő lelkesedéssel ünnepelte 21. madridi trófeáját, különösen szenvedélyes módon csatlakozott örömködni brazil honfitársaihoz. A Real Madrid braziljai között rendkívül erős kapcsolat van, amiben elévülhetetlen érdeme van a két rutinos rókának, Marcelonónak és Casemirónak, hiszen rengeteget segítenek a fiataloknak a beilleszkedésben.

A brazil balhátvéd számára a tavalyi idény volt pályafutása egyik leginkább csalódást keltő szezonja: Santiago Solari a padra ültette, és Sergio Reguilónt preferálta Marcelóval szemben, ami meglehetősen sok pletykát és kétséget szült a brazil jövőjét illetően. Zidane visszatérése azonban újra mosolyt varázsolt a mókamester arcára, és bár nem megkérdőjelezhetetlen kezdőjátékos a franciánál, mégis kulcsszerepet játszik a keret életében, és elévülhetetlen érdemei vannak a fiatalok beilleszkedésében, valamint a csapaton belüli családias, jó hangulat megteremtésében. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK