Ketyeg az óra, Mariano és Brahim pedig még mindig Madridban vannak

A Real Madridnak január végéig van ideje arra, hogy megváljon Marianótól és Brahimtól, kérőjük is akadna, de a két játékos nem szeretne távozni a klubtól.

Már a végéhez közeledik a téli átigazolási időszak, de eddig nem sok mozgás volt a Real Madrid háza táján. Ha a helyzetet megfilmesítenék, a címe „Várakozás Díazra” lenne. Reinier érkezése mellett, aki a Castillát fogja erősíteni, csak két transzfer van kilátásban: úgy tűnik Brahim és Mariano is távozni fog a klubtól. Egyikük sem bővelkedett játékpercekben az elmúlt időszakban, a két támadó ebben a tekintetben a sor végén kullog. 

Mariano veszélyessége meglepetést okozott a Spanyol Szuperkupán, az Atlético elleni mérkőzésen, főleg annak tudatában, hogy egy perc sem jutott neki, mielőtt Szaúd-Arábiában földet ért volna a csapat. Habár bekerült a Mallorca elleni keretbe, pályára akkor sem léphetett. Benzema sérülésével új lehetőséget kapott a bizonyításra, és a Valencia elleni elődöntőben 7 perc jutott neki a rendes játékidőből, valamint végigjátszotta a hosszabbítást is. Benzema sérülése és Jović erőnléti problémái értékes perceket jelentettek számára. Először úgy tűnt, hogy még több játékidő fog neki jutni, de a szerb támadó már csütörtökön folytatta az edzést, valamint Benzema visszatérése is gyorsan közeleg. 

Mariano

Annak ellenére, hogy másfél évig a Real Madrid kispadjára szorult, még mindig akadnak csapatok, akik érdeklődnek iránta: az Espanyol, a Benfica és a Leganés is szeretné leigazolni a támadót.

Brahim számára még a Szuperkupa sem hozta el a várva várt lehetőséget. Habár a Manchester Cityből igazolt támadó pályára léphetett pár alkalommal, ő sem bővelkedett játékidőben: 9 percet kapott a Mallorca és az Eibar, 5-öt az Espanyol, illetve 17-et a Brugge ellen. Összesen 40 perc, ráadásul mind a meccsek végén, amikor különösen nehéz hatással lenni a mérkőzés kimenetelére. Habár ő is elutazott Szaúd-Arábiába a csapattal, nem jutott lehetőséghez, még a sérülések ellenére sem.  A játékos iránt a Getafe együttese érdeklődik. „Kérdeztük Florentino Pérezt Brahimról, aki elengedné a támadót, amennyiben ő is a távozás mellett dönt. Viszont egyelőre úgy néz ki, nem nagyon szeretné elhagyni a Real Madridot” – mondta Angel Torres, a Getafe elnöke

Brahim

A Real Madrid legalább egyiküktől szeretne mindenképp megválni. Már így is 25 játékos szerepel az első csapat keretében, emiatt Rodrygo is tartalékosként van nyilvántartva. Ez a trükk már nem működik a Bajnokok Ligájában, és a brazil tehetség csak úgy fér be a keretbe, ha Asensio kimarad, aki viszont játszani szeretne a sorozat utolsó hónapjaiban. 

A Castilla elvégezte a házi feladatát: Manu Hernando a Racing Santander csapatához távozott kölcsönbe, így helyet hagyva Reinier érkezésének. A brazil tehetség sajnos nem léphet pályára a La Ligában, mivel jelenleg az összes, európai útlevéllel nem rendelkező játékosnak fenntartott hely foglalt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK