Ramos az Atlético ellen akar visszatérni

A városi rivális elleni összecsapásra épülhet fel a spanyol védő.

Sergio Ramos jobb bokája a Dzsiddában megrendezett Spanyol Szuperkupa döntőjében sérült meg, ennek ellenére a csapatkapitány a mérkőzés végéig a pályán maradt. Ez akkor még jó döntésnek bizonyult, hiszen a mindent eldöntő tizenegyespárbajban ő lőtte be az utolsó büntetőt, azonban később kiderült, hogy ennek az ára egy kéthetes kényszerpihenő is lehet.

A csapatkapitány egyelőre még nem edzhetett együtt a többiekkel, de minden erejével azon dolgozik, hogy a február 1-jén megrendezésre kerülő Madridi derbin már újra csapata segítségére lehessen. Hogy ez valóban sikerülhessen, ahhoz egy héten belül már a keret többi tagjával kellene edzenie Valdebasban. 

Ramos

Egyelőre úgy néz ki, hogy Sergio Ramos így kénytelen lesz kihagyni a január 18-i Sevilla elleni mérkőzést, a január 22-i Valladolid elleni összecsapást és csapata idei első kupameccsét is. 

A védelem közepén így ismét pályára léphet az az Éder Militao, aki az elmúlt időszakban egyre inkább képes előrukkolni azzal a teljesítménnyel, amiért a Real Madrid a nyáron megvásárolta őt az FC Porto gárdájától. A brazil párja a legjobb időszakát idéző Raphäel Varane lesz, így első ránézésre nem sok mindentől kell tartaniuk a blancók szurkolóinak.

Ramos az aktuális szezonban 29 alkalommal lépett pályára, ez idő alatt 2516 percet játszott és hat gólt szerzett. Mióta távozott a Sevillától, a spanyol védő 21 címet nyert meg a királyi gárdával: 4 BL-trófea, 4 spanyol bajnoki cím, 3 UEFA-szuperkupa, 2 Király-kupa, 4 Spanyol Szuperkupa, valamint 4 klubvilágbajnoki serleg.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK