Mendy megkönnyíti Ramos dolgát

Nagy visszhangot kiváltva és komoly küzdelem árán, de Ferland Mendy helye egyre biztosabb a Real Madrid balhátvédjeként.

Védekezés

Ha támadásról van szó, egyértelműen Marcelo a megfelelő ember a feladatra, de Mendy bizonyította, hogy kőkemény védő, akire bármikor lehet számítani. Az első ember, aki érzékelheti azt a plusz biztonságot, amit a stabilabb védekezés nyújt, az nem más, mint Sergio Ramos. A csapatkapitánynak korábban mindig fedeznie kellett a brazil felfutásait, most azonban ritkán kell aggódnia más helyezkedése miatt.

Az idei szezonban Mendy 15 alkalommal szerepelt a csapatban, ezeken a mérkőzéseken a Real 9 győzelmet aratott 1 vereség mellett, és Courtois-nak mindössze 7 alkalommal kellett a hálóba nyúlnia a labdáért. Eközben a Madrid mindössze két meccset tudott lehozni kapott gól nélkül, amikor Marcelo játszott a védelem bal oldalán.

Mendy és Marcelo

Ha megfigyeljük azokat a gólokat, amelyeket Zidane csapata akkor kapott, ha Mendy szerepelt a kezdőcsapatban, azt láthatjuk, hogy ezekből egyedül egy volt a francia közvetlen hibája – Ángel di María második találata a PSG elleni 3-0-s vereség alkalmával.

Mi a helyzet a támadásokkal?

A Real Madridnál is tudják, hogy Mendy sokkal kisebb veszélyt jelent az ellenfél kapujára, mint brazil kollégája. A francia 1223 pályán töltött játékperce alatt mindössze egy kaput eltaláló lövést tud felmutatni (a Real Sociedad ellen), míg Marcelo 826 perc alatt hétszer is megdolgoztatta az ellenfél kapusát. Gólpasszok tekintetében is nagy a kontraszt: a bohém brazil már négyet is kiosztott az idei szezonban, eközben Mendy első asszisztjára még várnunk kell.

Zidane jelenlegi együttesének alapja a stabil védekezés, a francia szakember erre építi csapata játékát. Egyedül a PSG (15 kapott gól 26 mérkőzésen) és az Atlético Madrid (19 kapott gól 27 mérkőzésen) mérlege jobb a habfehér gárdánál (21 gól 27 találkozón).

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK