Fernando Hierro: Amit Sergio Ramos véghez visz, az nem normális

Fernando Hierróval, a La Liga nagykövetével ezúttal a Goal készített interjút, melyben felidézi madridi éveit. A nosztalgiázás során természetesen középpontba kerül a galaktikus éra is.

„Mindannyiunknak hiányzik a pályafutása, a fű illata, az, ahogy ott ültünk az öltözőben a többiekkel. Ez egy olyan hivatás, amit azért választ az ember, mert igazi szenvedélyt érez iránta. A pályafutás meglehetősen rövid, gyorsan véget ér. A legjobban a mindennapi edzések hiányoznak.”

„Ronaldóval, Figóval, Raúllal, Zidane-nal, Roberto Carlosszal és a többiekkel minden egyes edzés élvezetes volt. Még akkor is kimentem a pályára a többiek közé, amikor sérülés miatt nem edzhettem, pusztán azért, hogy élvezzem az együtt töltött időt. Látni akartam a mágiát, amivel egyik-másik társam előrukkolt az edzésen.”

„Ami Raúlt illeti, őt nagyon alulértékelték, hiszen sosem kapta meg az Aranylabdát, amit megérdemelt volna.”

„Ha 14 évet töltesz el a Real Madridnál, ennyi időt játszol ezen a szinten, akkor büszkének kell lenned. Gyerekkoromban is ez volt az a klub, amelyikben mindig is játszani akartam, amiről álmodtam. Kiváltságosnak éreztem magam. Az Al-Rayyannál töltött 9 hónap is jó döntésnek bizonyult, hiszen láthattam egy teljesen más kultúrát, egy más gondolkodásmódot. A Bolton olyan volt, mint egy családi egyesület, hatalmas szívvel. Emellett az angliai játék mindig is a vágyaim között szerepelt.”

„Amit Sergio Ramos véghez visz, az nem normális. Néha játszottam középpályásként. Piqué szintén szerez gólokat, de Sergio nem erről a világról való. Teljesen mindegy, hogy a Real Madridról, vagy a válogatottról beszélünk, hiszen egyformán jól teljesít.”

„Nem tudom, hogy melyik volt a legszebb találatom, de örökké emlékezni fogok arra, amit 1993-ban szereztem Dánia ellen, amivel Spanyolország kvalifikálta magát a világbajnokságra.”

„Ami a védekezést illeti, az akkor még Barcelonában játszó Ronaldo ellen kegyetlenül nehéz volt. Mindenki tudta, hogy bárhová is megy a labda, ő fog odaérni először. Ha tisztán kapta a játékszert a kapu előterében, akkor borítékolható volt a gól. Bámulatos játékos volt.”

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK